Hesabım
    Amerikan Ordusu, Joker Gösterimleri İçin İzleyicileri Uyardı!

    Joker gösterimlerinde olay çıkabileceği düşünülüyor.

    Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı ve vizyona girmek için gün sayan Joker hakkında, yurt dışında yeni gelişmeler yaşandı. Söylenenlere göre Amerikan Ordusu, Joker'i izlemeye gidecek olan seyircilerin toplu katliama kurban gidebileceğini vurguluyor ve herkesi uyarıyor.

    2012 yılında Dark Knight Rises filminin gösterime girmesinin ardından Colorado, Aurora'da silahlı bir toplu katliam yaşanmıştı. Bir süre önce, bu katliama kurban giden kişilerin aileleri Joker filmi ile ilgili olan şüphelerini dile getirmişlerdi. Warner Bros'a bir yazı yazıp endişelerini belirten aileler, stüdyodan şöyle bir cevap gelmişti: "Toplumumuzda silahlı şiddet, ciddi bir sorun ve bu trajediden etkilenen tüm mağdurlar ile ailelerine en derin üzüntülerimizi iletiyoruz. Şirketimizin Aurora da dahil olmak üzere şiddet mağdurlarına yaptığı yardımların uzun bir geçmişi var. ... Hata yapmak yok: Ne bir kurgusal karakter olan Joker, ne de film, gerçek dünyadaki şiddeti destekliyor. Filmin niyeti bu değil. Stüdyo da film yapımcıları da bu karakteri bir kahraman olarak ellerinde tutuyor."

    Warner'ın açıklamasına rağmen, Amerika'da gündem durulmadı. Bu kez de Amerikan Ordusu'ndan açıklama geldi. Söylenilenlere göre Joker'in, bir psikopatın içindekileri harekete geçirebileceğini ve sinemalarda toplu silahlı katliamlar yaşanabileceği ifade ediliyor. Ordu'nun sözcüsü şu sözlerle açıklama yaptı: "Bunu sürekli yapıyoruz. Çünkü güvenlik bizim için her şeyden önemlidir. Güçlerimizin dışarıda ve çalışma alanlarında hazırda ve çalışıyor halde olmasını istiyoruz." Daha önce başrol oyuncusu Joaquin Phoenix'e de bir röportajında buna benzer şeyler ifade edilmişti. Phoenix, bu nedenle röportajı terk etmişti.

    Joker filmi, izleyicileriyle 4 Ekim'den itibaren buluşmaya başlayacak. Her ne kadar şiddet konusunda tereddütler bulunsa da büyük bir heyecanla beklenen Joker'i izleyenler şimdiye kadar gördükleri en iyi çizgi roman uyarlamasıyla karşı karşıya olduklarını söylüyorlar. Venedik'ten ödülle dönen Joker'in yıldızı Phoenix'in performansının da göz ardı edilemeyeceği söyleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top