Hesabım
    Jordan Peele, Universal ile 5 Yıllık Anlaşma İmzaladı!

    Jordan Peele, Universal ile 5 yıl birlikte çalışacak.

    Küresel başarı kazanan Biz ve Kapan filmlerindeki işbirliğinin ardından, Universal Pictures ve yapımcı Jordan Peele’nin Monkeypaw Productions şirketi beş yıllık özel bir üretim ortaklığı imzaladı. Stüdyo, Peele’nin yöneteceği, senaryosunu yazacağı ve yapımcılığını yapacağı iki filmin yapımını üstlenecek. 

    Win Rosenfeld'in başkanlığındaki Peele ve Monkeypaw da, diğer yönetmenlerin özgün filmlerinde yapımcılığını üstleniyorlar. Şirket Spike Lee’nin Karanlıkla Karşı Karşıya’sının yapımcılığını üstlenmişti ve Little Woods'un yönetmeni Nia DaCosta'nın, Peele ve Rosenfeld'in senaryosundan beyaz perdeye aktaracağı Candyman'in de yapımcılığını yapıyor. Universal, "Candyman"i 12 Haziran 2020'de Kuzey Amerika'da sinemalara getirecek.

    Universal Filmed Entertainment Group başkanı Donna Langley “Jordan kendisini önde gelen bir ses ve küresel çekiciliğe sahip orijinal bir hikaye anlatıcısı olarak kanıtladı. O, genel kültürel bakış açısını çarpıcı fikirlerle sarsamanın bir yolunu bulan ve farklı geçmişlere sahip seyircilerle bağlantı kurmayı başaran yeni nesil film yapımcılarına liderlik ediyor. Ayrıca, gösterilen karakterlerde, anlatılan hikayelerde ve hikayeyi anlayan insanlarda çeşitliliği artırmaya gelince, Monkeypaw ile önemli bir hedefi paylaşıyoruz." diye konuştu. 

    Daniel Kaluuya'nın başrolünü oynadığı "Kapan", 2017'de vizyona girdi ve dünya çapında 255.4 milyon dolar kazandı. Peele, En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar ödülü kazandı ve Kaluuya ile En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında da Oscar adaylığı sahibi oldu. Film, orijinal bir senaryoya dayanan ve ilk uzun metrajlı filmini yöneten bir yönetmenin imzasını taşıyan en yüksek hasılat film olmaya devam ediyor.

    Bu yılın başlarında vizyona giren "Biz", global çapta 805 milyon dolar kazanmayı başarmıştı. Orijinal bir korku filmi için en yüksek Kuzey Amerika açılış haftasonu hsılatını kazanan film, aynı zamanda 71.1 milyon dolar ile 13+ bir film için şimdiye kadarki en yüksek açılışı yakaladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top