Hesabım
    Julie Delpy, Ethan Hawke'la Eşit Ödeme Alana Kadar "Geceyarısından Önce" Projesini Reddetmiş!

    Julie Delpy'den sektördeki cinsiyetçiliğe cevap!

    Richard Linklater’ın “Before” üçlemesi, şimdiye kadar en beğeni toplayan romantik üçlemelerden biri. Başrollerini Ethan Hawke ve Julie Delpy'nin üstlendiği romantik üçleme, her iki oyuncunun da en iyi projelerinden biri olarak hatırlanıyor. Her iki sanatçı da, 1995'te başlayan serinin 2004 ve 2013 yapımı devam filminde rol aldı. Hawke, Delpy ve Linklater’ın ortaklığı, serinin iki filmine En İyi Uyarlama Senaryo için Oscar adaylığı kazandırdı.

    Zürih Film Festivali'nde Variety ile yaptığı bir röportajında ​​Delpy, serinin son filmi "Geceyarısından Önce"nin, kendisine Hawke'la eşit ücret ödenene kadar hayata geçirilemediğini açıkladı. "Bunun komik olduğunu biliyorsun. Bu sektörde yeterince kadın olmadığı gerçeğini eleştirdiğim için hayatım eleştirilmekle geçti. Hayatım boyunca çok açık konuştum ve bu da bana 'baş belası' yaftalaması getirdi. İki feminist tarafından büyütüldüm. Eşitliğin, tamamen normal ve olması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum. Şu anki tüm kadın hareketlerinin arkasındayım. Herkes eşitlikten ve kadınlara yardım etmemiz gerektiğinden bahsediyor, bir kadının, yazar olarak, yönetmen olarak, oyuncu olarak daha az ücret aldığınızı biliyorsunuz." diye konuşan oyuncu, üçlü romantik üçlemedeki eşitsizlikten de bahsetti.

    "'Before' serisinin ilk filmi Gün Doğmadan Önce'de Ethan'a ödendiğinin onda birini aldığımı düşünüyorum. İkinci film Gün Batmadan'da yarı yarıya ödendi. Son film için eğer eşit ücret almazsam yer almayacağımı söyledim." diyen güzel yıldız, sektördeki eşitsizliğin de altını çizmiş oldu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top