Hesabım
    Antalya Film Forum'dan Belgesel Sinemaya Destek!

    Belgesel Work In Progress adayları belli oldu!

    Antalya Altın Portakal Film Festivali adı altında gerçekleştirilen Antalya Film Forum'dan yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Festivalin başlaması için geri sayım devam ederken, bu sırada Belgesel Work In Progress'te destek almaya aday olan filmler resmi olarak açıklandı.

    Belgesel Work In Progress'e başvuru yapan filmler, ön jüri olarak görev alan Belçikalı enstitü CloseUp'ın kurucusu, İsrailli yapımcı Sigal Yehuda, Avrupa Film Ödüllü “Earth of The Blind” (1992), 2011’de Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar adayı olan “Ramin” ve son filmiyle Litvanya’nın 2020 Oscar adayı olan “Bridges of Times”ın yönetmeni Audrius Stonys ve Montreal Belgesel Film Festivali’nin film ve endüstri programcısı Selin Murat’ tarafından değerlendirildi ve aday olarak seçildi. Fon için aday olan belgesel filmler arasında şu filmler yer alıyor:

    • Ali Arif Ersen: Mr Wink - Selin Şenköken
    • Acı Tatlı - Didem Şahin
    • Ertil, Komplikasyonlar Mütehassısı - Yasemin Akıncı
    • Bekleyiş - Aslı Akdağ, Banu Sıvacı
    • Anne: Sınırı Geçtin - İlham Bakır
    • Kim Mihri - Berna Gençalp
    • Rüzgar Tayı - Sidar İnan Erçelik

    Belgesel Work In Progress'in yarışmacı filmleri, toplamda 90 bin TL destek alacak. Fon için toplamda 20 film başvuru yaptı ve aralarından 7 film seçildi. Toplamda 3 film ise fon desteği almaya hak kazanacak. Olena Yershova Yıldız direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan Antalya Film Forum'un Belgesel Work In Progress'inde yer alan filmleri 28 ile 30 Ekim tarihleri arasında jüri karşısına çıkacak. Ahmet Boyacıoğlu'nun direktörlüğünü üstlendiği Antalya Altın Portakal Film Festivali ise 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top