Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali, İstanbul'da Başladı!

    7. Engelsiz Filmler Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya başladı!

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali, İstanbul'da sinemaseverlerle buluşmaya başladı. Dopdolu geçecek olan festival programı, Boğaziçi Üniversitesi'nin SineBu salonunda Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tunçer, rehber köpek eğitmeni Burcu Bora, “Güvercin” filminin yönetmeni Banu Sıvacı ve “Anons” filminin oyuncuları Tarhan KaragözŞencan Güleryüz ve Murat Kılıç'ın katılımıyla start verdi!

    7. Engelsiz Filmler Festivali'nin ilk gününde Rehber Köpekler seçkisinin Yavru Köpekler filmi izleyicileriyle buluştu. Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tunçer, Rehber Köpek Eğitmeni Burcu Bora ve Türkiye’nin ilk eğitimli rehber köpeği Kara’nın katılımıyla gerçekleşen gösterimin ardından, Festivalin Program Koordinatörü Ezgi Yalınalp moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Festival kapsamında Banu Sıvacı imzalı Güvercin filmi izleyicilerle buluştu. Kemal Burak Alper’in performansı ile dikkatleri çeken Güvercin, Engelsiz Yarışma filmleri arasında yer alıyor. 7. Engelsiz Filmler Festivali'nin ilk gününün son gösterimi ise Anons filmine ait oldu. Anons'un gösterimine oyuncularından Tarhan Karagöz, Şencan Güleryüz ve Murat Kılıç katıldı.

    Engelsiz Filmler Festivali kapsamındaki Engelsiz Yarışma'da Anons ve Güvercin filmlerinin yanı sıra Sibel, Saf ve Yuva filmleri yarışacak. Engelsiz Yarışma’nın bu yılki jürisinde sanat yönetmeni Natali Yeres, yapımcı Yonca Ertürk ve sinema yazarı Burak Göral bulunuyor. Jürinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ve Braille alfabesi ile de basılan pusulalarla seyirciler tarafından oylanarak belirlenecek Seyirci Özel Ödülü, 19 Ekim Cumartesi akşamı Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. 

    Engelsiz Filmler Festivali,  9 Ekim tarihine kadar İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu’nda (SineBu), 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top