Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali Dopdolu Programına Devam Ediyor!

    7. Engelsiz Filmler Festivali'nde neler oluyor?

    Bu yıl 7. kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali, 7 Ekim tarihinde sinemaseverlerle engeller olmadan buluşmaya başlamıştı. İkinci günü olan 8 Ekim'de ise engelsiz film gösterimleri, engelsiz yarışma film sunumları, söyleşiler gerçekleştirilerek dopdolu festival programı hayata geçirilmeye devam etti!

    Engelsiz Filmler Festivali'nin ikinci günü, Otizm Dostu Gösterimler kategorisi altında bulunan Mirai anime filmiyle başladı. Uzun Lafın Kısası seçkisinden ise Amca, Bebekevi, Kuyruk, Sonsuz ve Vadi gösterildi; filmlerin yönetmenleri Senem Bay, Ezgi Temel, Murat Çetinkaya, Can Erkan, Salih Toprak, Yiğit Hepsev, Gümüş filminin oyuncusu Sercan Özinan, Sibel filminin oyuncusu Meral Çetinkaya ve Yuva filminin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu filmlerinin gösterimleri sonrası seyircilerle yapılan söyleşiye katıldı. 

    Günün son gösterimi, Emre Yeksan'ın yeni filmi olan ve aynı zamanda Engelsiz Yarışma kategorisinde yarışacak olan Yuva filmi ile yapıldı. Filmin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu ve oyuncusu Okan Bozkuş'un katılımıyla bir söyleşi düzenlendi. Engelsiz Filmler Festivali kapsamındaki Engelsiz Yarışma'da Yuva ve Sibel filmlerinin yanı sıra Anons, Güvercin ve Saf  filmleri yarışacak. Engelsiz Yarışma’nın bu yılki jürisinde sanat yönetmeni Natali Yeres, yapımcı Yonca Ertürk ve sinema yazarı Burak Göral bulunuyor. Jürinin belirleyeceği En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ve Braille alfabesi ile de basılan pusulalarla seyirciler tarafından oylanarak belirlenecek Seyirci Özel Ödülü, 19 Ekim Cumartesi akşamı Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. 

    Engelsiz Filmler Festivali, İstanbul programının sona ermesinin ardından, 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top