Hesabım
    Korku & Fantastik Festivali, İstanbul Modern Sinema'da!

    İstanbul Modern Sinema, Korku & Fantastik Festivali düzenliyor!

    İstanbul Modern Sinema, Korku & Fantastik Festivali'ni sinemaseverlerle buluşturmak için hazırlanıyor. Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Korku & Fantastik Festivali, bu türdeki filmlerin yanı sıra farklı sanat dallarından çalışmaları da bünyesinde barındıracak.

    Programında ilk kez izleyicilerle bulaşacak birçok yapım bulunan İstanbul Modern Sinema'nın Korku & Fantastik Festivali, 17 Ekim tarihinde start verecek. Korku & Fantastik Festivali'nde korku meddahı performansından kült animasyonlara, bu yılın festival sineması örneklerinden canlı müzik eşliğindeki sessiz film gösterimlerine kadar birçok farklı sanat dalının korku ve fantastik ögeleri içeren çalışmalarına yer verilecek. Festival kapsamında Türkiye'de ilk kez gösterilecek yapımlar arasında Berlinale'de dünya prömiyerini yapan Denis Côté'nin Hayalet Kasaba Antolojisi; Arjantinli yönetmen Mariano Llinás'ın imzasını taşıyan Çiçek filmleri bulunuyor.

    Ayrıca Korku & Fantastik Festivali'nde klasik filmlere yer verilecek. 1925 yapımı Operadaki Hayalet'in, restore edilmiş versiyonu festival izleyicisine sunulacak. Bilim kurgu klasiği Matrix'in 20. yılına özel olarak gösterilmesi planlanıyor. 1960 yapımı Fransız klasiği Yüzü Olmayan Gözler, Koko-di Koko-da, Beyaz Kısrağın Oğlu, Gece Yarısı Otostopçusu festival seçkisinin diğer filmleri olarak izleyicileriyle buluşacak.

    Festivalde bir de hikaye anlatımı ve şöyleşi yapılacak. “Korku Meddahı ile Hikâyeler ve Söyleşi” başlıklı etkinlik, Mehmet Berk Yaltırık'ın araştırmalarıyla korku rivayetlerinin birleştirilerek hikayeleştirilmiş hali olacak. Bunun ardından  Anadolu Korku Yazarları; Galip Dursun, Işın Beril Tetik, Demokan Atasoy, Serdar Kökçeoğlu ve Mehmet Berk Yaltırık, Anadolu’daki korku hikâyeleri kültürünün ve Türkiye’de korku sinemasının günümüzdeki dil arayışı üzerine söyleşiyor.

    İstanbul Modern Sinema bünyesindeki Korku & Fantastik Festivali, 17 - 27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top