Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali Artistik Direktörü Emrah Kılıç, Festivali Anlattı!

    Boğaziçi Film Festivali ile röportaj...

    Bu yıl festival ile ilgili gerçekleştirilecek olan yenilikler neler?

    Merhaba, festivalin endüstri ve proje geliştirme bölümü olan Bosphorus Film Lab tarafında bu yıl uluslararası bir platform olan First Cut Lab’ın Türkiye edisyonunu gerçekleştireceğiz. Bunun yanı sıra, Festival Scope gibi önemi bir platformda bu yıldan itibaren Boğaziçi Film Festivali’ne seçilen yarışma filmleri ile birlikte Bosphorus Film Lab projeleri yer almaya başlayacak. Böylece bu filmlere ve projelere uluslararası sektörün ulaşması daha da kolay hale getirilecek.

    Bu yıl ilk kez First Cut Lab ile Boğaziçi Film Festivali olarak işbirliği gerçekleştiriyorsunuz? Bu işbirliği ve gerçekleştirilecek şeyler hakkında bilgi verebilir misiniz?

    First Cut Lab, Karlovy Vary Film Festivali, Trieste Film Festivali gibi bir çok önemli festival kapsamında da düzenlenen bir workshop programı. Bu kapsamda, kurgu aşamasında bulunan üç proje uluslararası sektör profesyonellerinden danışmanlık alacaklar, bu filmlere özel bir çalışma takvimi yapıldı ve projelerin uluslararası festival sirkülasyonları, satışları ve görünürlüğünün artmasına katkıda bulunmak hedefleniyor.

    Boğaziçi Film Festivali’nin 7. Yılında bulunuyoruz. Geçen yıllara göre bu yıl başvuran filmlerde ve buna bağlı olarak sinema sektöründe bir değişiklik gözlemliyor musunuz?

    Ulusal filmleri konuşacak olursak bu yıl yine geçen yıllarda olduğu gibi ilk filmler öne çıkıyor. Her yıl bir çok yeni yönetmenin sektöre katılması genç nüfusumuz ve sinemaya olan ilgi ile açıklanabilir belki. Ancak daha sonrasında bu yönetmenlerin ikinci filmlerini yapmaları oldukça zor oluyor. Sektörün herhalde en önemli sorunlarından birinin bu üretim sürecinde devamlılığın sağlanamaması olduğunu düşünüyorum. Sektörde her şey festival odaklı ve festivallere göre konuşulup tartışılıyor. Bunun iyi bir şey olmadığını düşünüyorum. Çünkü henüz bir sektörümüzün olup olmamasının sinema anlamında tartışılması gerekiyor. Baktığınız zaman yapısal ve kurumsal eksikliklerimiz de epeyce var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top