Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehir'de Sona Erdi!

    Engelsiz Filmler Festivali, Ankara'ya doğru yol alıyor.

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali, İstanbul'un ardından Eskişehir ayağının da sonuna geldi. Eskişehir'de üç gün boyunca sinemaseverlerle engelleri aşarak buluşmasının ve sanatı herkese ulaştırmasının ardından, Ankara'daki sanat yolculuğuna doğru ilerleyecek.

    İstanbul'da izleyicileriyle buluşmasının ardından Engelsiz Filmler Festivali, 11 ile 13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir'de sanatı halkla buluşturmuştu. Festivalin son günü olan Pazar günü, Anons ve Güvercin filmlerini festival bünyesinde ağırladı. Anons filminin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu ve Güvercin filminin yönetmeni Banu Sıvacı, film gösterimlerinin ardından söyleşilerle izleyicilerin sorularını yanıtladı. Bu iki film de Engelsiz Yarışma kategorisinde yer alıyor. Ayrıca aynı kategoride Emra Yeksan'ın Yuva filmi, Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti'nin Sibel'i ve Ali Vatansever'in Saf'ı yer alıyor.

    7. Engelsiz Filmler Festivali kapsamında 11 Ekim Cuma günü Deniz Öcal’ın yürütücülüğünü üstlendiği Animasyon Film Atölyesi’nde ortaya çıkan 9 animasyon film de minik sinemaseverlere gösterildi. Animasyon film gösterimleri, işitme engelli çocukların katılımı ile gerçekleştirildi. Festival, Ankara ayağıyla birlikte sinemaseverlerle buluşmaya devam edecek. Her yıl olduğu gibi filmler sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı seçenekleriyle izleyici karşısına çıkmaya devam ediyor. Ortopedik engelli sinemaseverlere uygun, erişilebilir mekanları seçen festivalde gösterimlerin yanı sıra, gösterim sonrası film ekipleriyle yapılan söyleşiler ve atölye çalışmaları da işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştiriliyor. Engelsiz Filmler Festivali kapsamındaki tüm gösterimler ve etkinlikler ücretsiz!

    7. Engelsiz Filmler Festivali, 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da sinemaseverleri ağırlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top