Hesabım
    "Omar ve Biz" Varşova Film Festivali'nde!

    "Omar ve Biz" dünya prömiyerini Varşova'da yaptı.

    Göçmen konusunu sinemanın gündemine getiren "Omar ve Biz", Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er'in yönetmen koltuğuna oturduğu Omar ve Biz, Kültür Bakanlığı destekli ve TRT ortaklığı ile hayata geçirildi.

    11 Ekim'de başlayan ve 20 Ekim'e kadar sinemaseverlerle buluşacak olan Varşova Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan "Omar ve Biz", festivalde En İyi Film ödülü için yarışıyor. Sinemaseverlere işlediği konunun derinliğiyle empati kurduran Omar ve Biz, yabancı izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı. Ancak film gösterimine ve festivale, başrol oyuncuları Taj Sher Yakub ve Hala Alsayasneh göçmen olmaları nedeniyle katılamadı. Ancak yönetmenler Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er ile oyunculardan Cem Bender ve Ushan Çakır, gösterim sonrası söyleşiye katıldı.

    Omar ve Biz, iki göçmenle komşu olmak zorunda kalan emekli bir komutanın hiikayesini konu ediyor. İsmet, Türkiye ile Yunanistan sınırında yaşayan, kısa bir süre önce emekli olan bir komutandır. Aynı apartmanda yaşayan komşuşu Sabri ise ölümden dönmüş, kendisine yardımcı olan iki göçmen sayesinde hayatı kurtulmuştur. Bu olayın ardından Sabri iki göçmeni evinde misafir etmeye karar verir. Ancak İsmet bu durumdan pek memnun değildir. İki göçmenle komşu olmak zorunda kalan İsmet, bu süreçte kendisini önyargılarıyla yüzleşmesini sağlayacak olayların içinde bulur.

    Omar ve Biz'in oyuncu kadrosunda Taj Sher Yakub, Hala Alsayasneh, Menderes Samancılar, Cem Bender, Ushan Çakır, Volkan Girgin, Timur ÖlkebaşUygar Tamer gibi isimler yer alıyor. Omar ve Biz, ayrıca Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gösterime sunulacak. Festival, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Omar ve Biz'in vizyon tarihi ise henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top