Hesabım
    Altın Portakal'ın Uluslararası Yarışması'nda Hangi Filmler Var?

    56. Antalya Altın Portakal Uluslararası Uzun Metraj Yarışma filmleri belli oldu.

    Bu yıl 56. kez düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma filmleri resmi olarak açıklandı. Toplamda 10 filmin yarışacağı kategoride Japonya’dan İran’a, Brezilya’dan Tunus'a dünyanın farklı bölgelerinden yılın önemli filmleri yer alıyor.

    56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Yarışma Filmleri şöyle açıklandı:

    • “Let There Be Light / Işık, Daha Fazla Işık” - Marko Škop
    • “Those Who Remained / Geriye Kalanlar” - Barnabás Tóth
    • “They Say Nothing Stays The Same / Zaman Her Şeyi Siler” - Joe Odagiri
    • “Beware Of Children / Çocuklar” - Dag J. Haugerud
    • “Castle Of Dreams / Şirin’in Kalesi” - Reza Mirkarimi
    • “Three Summers / Üç Yaz” - Sandra Kogut
    • “Only The Animals / Yalnızca Hayvanlar” - Dominik Moll
    • “Our Lady Of The Nile / Nil'in Meryem’i” - Atiq Rahimi
    • “A Son / Bir Oğul” - Mehdi Barsaoui
    • “The Diary Of Diana B. / Diana B'nin Hatıra Defteri” - Dana Budisavljević

    Dünyanın dört bir yanından birçok ödüle layık görülen uluslararası uzun metraj yarışma filmleri seçkisinin Jüri Başkanlığı'nı Altın Küre dahil bir çok ödüle aday olan ve Goya, César ödüllerinde yılın Avrupa filmi, Avrupa Film Ödülleri’nde ise En İyi Film seçilen Good Bye Lenin; Locarno'dan Altın Leopar ödüllü Schmetterlinge; Berlin’de Jüri Özel Ödülü’nü alan Life Is All You Get ile tanınan usta yönetmen Wolfgang Becker üstleniyor. Usta yönetmen, Antalya Altın Portakal sayesinde Türkiye'de ilk kez konuk edilmiş olacak. Ayrıca jüri üyeleri arasında Volcano, Sparrows, Echo gibi yapımlarla tanınan Rúnar Rúnarsson; Édes Emma, drága Böbe / Tatlı Emma Sevgili Böbe başta olmak üzere, “Vincent&Theo”, “Meeting Venus / Venüsle Buluşma”, “Immortal Beloved / Ölümsüz Sevgi” filmlerinin unutulmaz Hollandalı oyuncusu Johanna ter Steege; Oscar adayı son filmi “Cold War / Soğuk Savaş”ın da aralarında olduğu bir çok filmin Polonyalı yapımcısı Ewa Puszczynska ve yapımcı ve sinema yazarı kimlikleriyle Kore sinemasını uluslararası alanda temsil eden Busan Film Festivali’nin yönetmeni Jay Jeon yer alıyor.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programı 17 Ekim tarihinde açıklanacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğini üstlendiği Altın Portakal Film Festivali'nin direktörlüğü Ahmet Boyacıoğlu, Antalya Film Forum'un direktörlüğünü Olena Yershova Yıldız yapacak. Festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer iken, sanat yönetmenliğini Başak Emre üstleniyor.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top