Hesabım
    Robert Zemeckis, Pinokyo Filmi Çekebilir!

    Disney, live-action Pinokyo filmi çekmek istiyor.

    Usta yönetmen Robert Zemeckis, en bilinen masallardan biri olan Pinokyo'nun beyaz perdeye aktarılmasında yönetmen rolünü üstlenebileceği ortaya çıktı. Oscar ödüllü yönetmen Zemeckis, Disney ile Pinokyo için görüşmelerini sürdürüyor. Ayrıca filmde Geppetto rolü için de görüşmeler yapılıyor.

    Back To The Future serisinin yaratıcı ismi olan ve Forrest Gump, FlightCast Away gibi birçok ödüllü filmin yönetmen koltuğuna oturan Robert Zemeckis, Disney ile Pinokyo uyarlamasının yönetmenliğini üstlenmesi üzerine görüşmeler yapıyor. Ayrıca masalda, Pinokyo'nun yaratıcısı ve manevi babası olan Geppetto rolü için, son olarak A Beautiful Day In The Neighborhood filminde gösterdiği performansla konuşulan Tom Hanks düşünülüyor. Robert Zemeckis'in Pinokyo'nun yönetmenliği için düşünülme nedeninin, live-action ve animasyon tekniklerini filmlerinde çok iyi kullanmasının olduğu söyleniyor. The Polar Express, Beowulf ve Welcome The Marwen bu filmler arasında yer alıyor. Tom Hanks de Zemeckis ile birlikte Forrest Gump gibi birçok filmde ortak çalışma yürüttü. İkilinin yeniden bir araya gelmesi, heyecanlandırıcı bir haber olabilir gibi görünüyor. Ancak iki isim için de kesinleşmiş bir durum bulunmuyor.

    Daha önce Disney, Pinokyo'nun yönetmenliği için Paddington filmlerine imza atan Paul King'i getirmişti. Ancak yönetmen projeden ayrıldı. Pinokyo, gerçek bir çocuk olmak isteyen bir kuklayı konu ediniyordu. Ağaçtan kazınarak yapılan Pinokyo, ne zaman yalan söylese burnu uzuyordu. Babası yaşlı adam Geppetto ile sıradan bir yaşam süren Pinokyo'yu konu edinen başka bir film daha yakında hayata geçirilecek. Bu filmi ise Oscarlı yönetmen Guillermo Del Toro yönetecek. Müzikal türde olması plananan Del Toro imzalı film, Pinokyo'nun oldukça karanlık bir versiyonu olacak.

    Disney, birçok eski masalı beyaz perdeye taşımaya devam ediyor. Dumbo, Aladdin, Aslan Kral gibi filmleri geçtiğimiz yıl vizyona sokan Disney, Cruella, MulanKüçük Deniz Kızı gibi filmler için hazırlıklarına devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top