Hesabım
    Boğaziçi Film Festivali'nde Brillante Mendoza Masterclass'ı Gerçekleştirildi!

    Brillante Mendoza, Boğaziçi Film Festivali'nde Masterclass düzenledi.

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilen ve oldukça zengin bir programa sahip olan Boğaziçi Film Festivali kapsamında, dün Brillante Mendoza Masterclass'ı gerçekleştirildi. Cannes da dahil olmak üzere birçok önemli festivalden ödüle layık görülen yönetmenin Masterclass'ının moderatörlüğünü Murat Tırpan yaptı.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Kurumsal İş Ortağı TRT, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı ve Kurumsal İletişim Ortağı Türk Medya’nın destekleriyle gerçekleşen 7. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Jüri Başkanlığını üstlenen yönetmen Mendoza için bir Masterclass gerçekleştirildi. Sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen Masterclass'ta yönetmen, filmleriyle ilgili birçok bilgi verdi. Filmlerinde gerçekçiliğin ön planda olduğunu ifade eden Mendoza, kullandığı oyuncuların yalnızca kendi karakter hikayelerini bildiklerini belirtti. Hikaye olarak insanları kullanan yönetmen, genç yönetmenler ve kendi nesli arasındaki ilişki hakkında şu sözleri sarf etti: "Filipinler’de şimdi bütün Asya ülkelerinde, özellikle de Güneydoğu Asya’da çok enerjik bir durum var. Özellikle de bağımsız sinema çok güçlü geliyor. Teknolojinin de bunda büyük bir katkısı var. Bu nesil çok şanslı, teknolojiye erişimleri var, film yapımcılığı çok erişilebilir bir durumda. Herkes kendi filmini yapabilir. Filipinler’de çok fazla bağımsız film festivallerimiz var. Filipinli yerel filmlere odaklanabiliyoruz. Desteklerin yanı sıra kendi fonlamalarını da yapıyorlar. Yerel festivallerde çok fazla destekleyici oluyorlar."

    Boğaziçi Film Festivali 18 Ekim tarihinde başladı ve 25 Ekim'e kadar devam edecek. Yoğun bir etkinlik programıyla karşımıza çıkan festival, bir diğer dünyaca ünlü sinemacı olan Kim Ki Duk'u da Masterclass ile karşımıza çıkaracak. Festivali Atlas Sineması, Beyoğlu Sineması ve Kadıköy Sineması'ndan takip edebilirsiniz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top