Hesabım
    Avatar Devam Filmleri Yüksek Kare Hızında Olmayacak

    James Cameron'dan Avatar açıklaması!

    James Cameron'ın yönetmenliğini üstlendiği Avatar devam filmleriyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bu açıklama da, filmlerde nasıl bir teknoloji kullanılacağı ile ilgili oldu. Cameron'a bir röportajı sırasında Ang Lee'nin Gemini Man filminin tamamı için kullandığı yüksek kare hızı hakkında soru soruldu ve yanıtı olumsuz oldu...

    James Cameron, 10 yıl aradan sonra Avatar serisine devam ediyor. 2009 yılında çekilen ilk film, sinemada 3D kullanımıyla ilgili büyük bir çığır açmıştı. Dolayısıyla Avatar'ın bu kadar büyük bir ses getirmesinin nedeni kullandığı teknolojiye bağlanıyordu. Şimdi ise Avatar'dan yeni bir atak bekleniyor. Yönetmen James Cameron'ın Collider'a verdiği röportaj sırasında, yönetmene Ang Lee'nin Gemini Man'de kullandığı yüksek kare hızı tekniğiyle ilgili soru soruldu. Cameron'ın yanıtı ise şöyleydi: "Yüksek kare hızıyla ilgili kişisel görüşlerim var. Bu da filmin 3D olması ile ilgili sorunlara çözüm getirmesiyle alakalı. Sarsıntı içeren belirli çekimleri yaparken 3D özelliği kaybedilir. Yüksek kare hızı bu soruna bir çözümdür. Bunun bir format olduğunu düşünmüyorum. Ang Lee'nin bu şekilde görmediğini biliyorum. Bence bu, 70 milimetre çekimleri gibi bir sonraki büyük olayımız olmayacak. Bence yüksek kare hızı, 3D'nin sorunlarını çözmek için kullanacağımız bir araç. Avatar filmlerinde bunu idareli olarak kullanacağım. Ama tamamen yüksek kare hızında olmayacaklar."

    Avatar 2 vizyona girme hazırlıklarına tam gaz devam ederken, geçtiğimiz haftalarda kamera arkasından bir kare paylaşılmıştı. Böylece set ortamını görme imkanı yakalamıştık. Avatar 2'nin oyuncu kadrosunda orijinal kadronun yanı sıra yeni isimler de bulunuyor. Filmin oyuncuları arasında  Zoe SaldanaSam Worthington,  Sigourney WeaverStephen LangGiovanni RibisiKate WinsletEdie FalcoOona ChaplinCliff CurtisJemaine Clement ve bir dedikoduya göre Vin Diesel yer alıyor. Diesel, aylar önce Cameron ile birlikte Avatar 2 etiketli bir video paylaşmıştı. Bu durumda Diesel'ın filmde performans sergileyeceği düşüncesi akıllara gelmişti. Ancak bu bilgi hala kesinleşmedi.

    Avatar 2'nin izleyicileriyle 17 Aralık 2021 tarihinde buluşması beklenenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top