Hesabım
    Kim Ki Duk, Boğaziçi Film Festivali'ndeydi!

    Dünyaca ünlü yönetmen, Boğaziçi Film Festivali'nden geçti...

    7. kez gerçekleştirilen Boğaziçi Film Festivali'nin bu yılki sürprizi, Kim Ki Duk Masterclass'ı oldu. Dünyaca ünlü usta yönetmen Kim Ki Duk'un Masterclass'ı, festivalin Artistik Direktörü Emrah Kılıç moderatörlüğünde dün akşam gerçekleştirildi. Feriye Sineması'nda ağırlanan yönetmen, katılımcılara sinemayla ilgili deneyimlerini anlattı.

    "Boş Ev", "İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar", "Acı" gibi önemli yapımlarla akıllara kazınan usta yönetmen Kim Ki Duk, Boğaziçi Film Festivali aracılığıyla İstanbul'u ziyaret etti. Berlin Film Festivali, Cannes Film Festivali, Karlovy Film Festivali, Locarno Film Festivali ve Venedik Film Festivali gibi dünyanın çeşitli bölgelerindeki prestijli festivallerden ödül sahibi olan Koreli yönetmen Kim Ki Duk için, Boğaziçi Film Festivali kapsamında bir Masterclass gerçekleştirildi. Ayrıca festivalin onur konuğu olan Kim Ki Duk, 25 yıllık sinema kariyeri hakkında şu sözleri sarf etti: "Benim herhangi bir sinema eğitimim yok. 15 yaşından itibaren işçi olarak fabrikalarda çalıştım. Bu süreç içerisinde hayatımın bir zamandan sonra benim için iyileşeceğini umdum. Beden işçiliği yaptığım için bir an önce kurtulup daha rahat bir iş yapmanın yollarını aradım. O sırada benim yapabildiğim, yeteneğimin olduğu tek şey resim yapmaktı. İkincisi ise fotoğraf çekmekti. Bunlar zaten bir okula gitmeden de yapılabilecek şeylerdi. Her zaman daha iyi bir hayatın rüyasını kurdum. Tabii ki zor bir süreçti. Dolayısıyla her zaman yeni şeyler yapmayı denedim. 20 yaşındayken, askerliğin benim içi zorunlu olduğu bir dönem olmamasına rağmen 5 yıl Deniz Kuvvetleri’nde görev yaptım. Çok zor bir süreçti. O süreci yansıttığım filmim de The Coast Guard filmimdi. 5 yıl sonunda Donanmadan ayrılıp tekrar topluma karıştım. İki yıl boyunca görme engellilere yardım eden bir vakıfta çalıştım. Sonra azıcık bir parayla Fransa’ya gittim. Masada insanların portrelerini çizerek para kazandım. Fransa’da iki film izledim, birincisi büyük sürpriz yaşadığım Kuzuların Sessizliği, ikincisi ise Köprü Üstü Aşıkları’ydı. Bu filmi izlemek de beni farklı düşüncelere sevk etmişti. Senaryo yazmaya ondan sonra başladım. Senaryo yazmayı bilmiyordum, düz yazı olarak başladım."

    18 Ekim'de başlayan Boğaziçi Film Festivali, bugün son gününe girmiş bulunuyor. Festivalin jüri üyeleri tarafından değerlendirmeye alınan ulusal ve uluslararası yarışma filmlerine takdim edilecek olan ödüller bu akşam sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top