Hesabım
    56. Antalya Altın Portakal Yarın Başlıyor!

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemaseverlerle buluşmaya hazır!

    Bu yıl 56. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bekleyişi büyük bir heyecanla devam ediyor. Festival, izleyicilere kapılarını yarın açıyor! Sinema ve televizyondan önemli isimleri Antalyalı izleyicilerle buluşturacak olan festivalin açılışı yarın akşam yapılacak.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, öncelike geleneksel kortej ile Antalya halkının karşısına çıkacak. Ardından ise akşam saatlerinde açılış töreni gerçekleştirilecek. Törende Selma Güneri ve Ahmet Mekin'e Onur Ödülleri takdim edilecek. Can Kolukısa ise Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün sahibi olacak. Açılış töreni, Anjelika Akbar’ın piyanosuyla başlayacak ve Candan Erçetin’in büyüleyici sesiyle sona erecek. Festival konuklarından biri de, bu yılki Altın Portakal afişlerini süsleyen usta Yeşilçam oyuncusu Türkan Şoray olacak.

    Festivale 29 ülkeden 69 yönetmenin 66 filmi katılım sağlayacak. Altın Portakal'da filmlerin yönetmenlerine toplamda 1 milyon 437 bin 500 TL ödül verilecek. Ayrıca  Antalya Film Forum kapsamında Cahide Sonku Ödülü sahibine verilecekken, Altın Portakal Sinema Okulu isimli bir proje gerçekleştirilecek.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal kategorisinde yarışacak olan filmler arasında; Kronoloji - Ali AydınBozkır Ali ÖzelCeviz Ağacı - Faysal SoysalKüçük Şeyler - Kıvanç SezerBilmemek Leyla YılmazOmar ve Biz - Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır ErTopal Şükran'ın Maceraları Onur ÜnlüBina Orçun BehramSoluk Özkan YılmazAşk, Büyü, Vs - Ümit Ünal bulunuyor. Dünya Sineması'ndan ise Bong Joon Ho'nun Parazit'i, Alejandro Landes’in Monos'u, Celine Sciamma'ın Portrait of a Lady on Fire'ı, Billie Piper’ın Ayrık Otları filmi, Nicolas Bedos’un “Yeni Baştan”ı, Hirokazu Kore-eda’nın “Saklı Gerçekler”i, Karim Aïnouz’un “Görünmez Yaşam”ı, Atiq Rahimi’nin “Nil'in Meryem’i” filmi, Dag J. Haugerud’un “Çocuklar”ı ve Joe Odagiri’nin “Zaman Her Şeyi Siler”i festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

    Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması, Ulusal Belgesel Film Yarışması ile Çocuklar İçin Altın Portakal: Eğlenceli Çizgi Filmler kategorilerindeki seçkiler ücretsiz olarak izlenebilecekken, diğer kategorilerdeki filmlerin biletleri Biletix üzerinden satın alınabiliyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında izleyicileriyle buluşuyor olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top