Hesabım
    56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Başladı!

    Antalya Altın Portakal Film festivali bu akşam düzenlenen bir törenle kapılarını açtı.

    Bu yıl 56. kez gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye Sineması geleneklerini sürdürmek üzere bu akşam kapılarını sinemaseverlere açtı. Öncelikle geleneksel korteje ev sahipliği yapan Antalya Altın Portakal Film Festivali tarafından düzenlenen açılış töreninde, hem Türkiye Sineması'ndan, hem basından hem de Antalya halkından birçok kişi ağırlandı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gerçekleştirdiği konuşma ile başlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali, Antalya halkına ve tüm Türkiye'ye kapılarını açtı. Festivalin açılış töreninde Yıldırım Önal Anı Ödülü'nün sahibi Can Kolukısa, ödül ile onurlandırıldı. Ayrıca Yeşilçam'ın en değerli oyuncularından Ahmet Mekin ve Selma Güneri, Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi oldu. Ahmet Mekin'e ödülünü Antalya Valisi Münir Karaloğlu takdim etti. Yeşilçam'ın usta oyuncusu olan ve bu yıl festivalin afişlerine konuk olan Türkan Şoray ise açılış töreninde yaptığı konuşmada duygularını hakim olamayarak sinemaseverlerin karşısına çıktı. Açılış tröreni, Candan Erçetin ve orkestrasını dinlediğimiz konser ile sona erdi.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu yıl, festival kapsamında Öze Dönüş teması kullanılıyor ve böylece yıllardır sürdürülen Ulusal Uzun Metraj Yarışma geleneği, festivale geri dönüyor. Ulusal Uzun Metraj kategorisinde bu yıl  Kronoloji - Ali AydınBozkır Ali ÖzelCeviz Ağacı - Faysal SoysalKüçük Şeyler - Kıvanç SezerBilmemek Leyla YılmazOmar ve Biz - Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır ErTopal Şükran'ın Maceraları Onur ÜnlüBina Orçun BehramSoluk Özkan YılmazAşk, Büyü, Vs - Ümit Ünal yer alıyor. Ayrıca Uluslararası Uzun Metraj kategorisinde de filmler yer almaya devam ediyor.

    İdari Direktörlüğünü Ahmet Boyacıoğlu'nun yaptığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dünya Sineması'ndan da birçok filme yer verilecek. Bu kapsamda Bong Joon Ho'nun Parazit'i, Alejandro Landes’in Monos'u, Celine Sciamma'ın Portrait of a Lady on Fire'ı, Billie Piper’ın Ayrık Otları filmi, Nicolas Bedos’un “Yeni Baştan”ı, Hirokazu Kore-eda’nın “Saklı Gerçekler”i, Karim Aïnouz’un “Görünmez Yaşam”ı, Atiq Rahimi’nin “Nil'in Meryem’i” filmi, Dag J. Haugerud’un “Çocuklar”ı ve Joe Odagiri’nin “Zaman Her Şeyi Siler”i gibi filmler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top