Hesabım
    9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin Basın Toplantısı Yapıldı

    Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl yine “Adalet” teması ile 9. kez sinemaseverlerle buluşuyor.

    9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 22 - 28 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Festivale dair ilk detaylar bugün düzenlenen bir basın toplantısında paylaşıldı. Festival yönetmeni Bengi Semerci'nin sunumuyla gerçekleşen basın toplantısında, festivale ve filmlere dair ayrıntılar aktarıldı.

    Festival Direktörü Bengi Semerci; Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin 9. yılında "Uzun Metraj Film Yarışması" jürisini açıkladı. Adalet temalı filmlerin yarışmacı olarak katılacağı festivalin jüri başkanı Zuhal Olcay olurken, jüride ayrıca Izeda Gradevic, Sahraa Karimi (yönetmen), Onur Saylak ve Ioana Uricaru (yönetmen) gibi ulusal ve uluslararası isimler de yer alıyor.

    Festival 22 – 28 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. 21 Kasım 2019 Perşembe günü Cemal Reşit Rey'de Soy Bağı (Stitches) isimli filmle açılışı yapılacak olan festivalin filmleri; Beyoğlu Sineması ve Nişantaşı City's sinemalarında gösterime girecek.

    Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda sekiz film yarışacak. Bu filmlerden altı tanesi festival kapsamında Türkiye, ikisi ise İstanbul prömiyerlerini gerçekleştirecek. Panorama bölümü bu yıl iki başlık altında sunulacak. Adalet Terazi’si bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 11 film yer alıyor. Beyaz Perdede Adalet bölümünde ise son yıllarda çekilmiş değerli Türk filmlerinden bir seçki yer alacak. Ayrıca bu yıl sinema onur ödülünün takdim edildiği Yeşim Ustaoğlu sinemasından bir seçki de seyirci ile buluşacak. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu seçkiler ve kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top