Hesabım
    Kevin Feige, Martin Scorsese'ye Cevap Verdi!

    Bu kez de Kevin Feige tartışmaya karıştı!

    Usta yönetmen Martin Scorsese'nin birkaç hafta önce Marvel Sinematik Evreni hakkında yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düşmüştü. Bunun ardından sinema dünyası ikiye ayrılmış, bir kısmı Scorsese'yi desteklerken diğer kısmı Marvel'ı savunmaya başlamıştı. Şimdi ise konuşan kişi, Marvel'ın başındaki isim Kevin Feige oldu.

    Martin Scorsese, Marvel filmlerinin sinematik bir anlamlarının olmadığını ifade etmişti. Yönetmen, bu filmlerin tema parklarına konu olmaktan öteye gidemeyeceğini vurgulamıştı. Bunun üzerine birçok ünlü isimden ve yönetmenden açıklama gelmiş, tartışma alevlenmişti. Son olarak Disney'in CEO'su Bob Iger konuşmuş ve Scorsese'yi yüz yüze konuşmaya davet etmişti. Şimdi ise tartışmaya Kevin Feige dahil oldu. Feige, Scorsese'nin ifade ettiklerine karşı şu sözleri sarf etti: "Bence bu doğru değil. Bence bu talihsiz bir açıklama. Bence, ben ve bu filmler üzerinde çalışan herkes sinemayı seviyor, filmleri seviyor, filmlere gitmeyi seviyor; insanlarla dolu bir sinemada toplu bir film izleme deneyimi yaşamayı seviyor." Ayrıca kahramanların insani yönlerine yer verdiklerini şu sözlerle ifade etti: "Civil War'da bunu yaptık. İki popüler karakterimizi teolojik ve fiziksel değişimin içerisine koyduk. Karakterlerimizin yarısını bir filmin sonunda öldürdük. Bence elde ettiğimiz başarıyı ve farklı bir noktaya ulaşmak için aldığımız riski kullanmak bizim için eğlenceli. Herkes sinemayı farklı tanımlar. Herkes sanatı ve riski farklı tanımlar."

    Martin Scorsese'nin şimdilerde The Irishman filmi yurt dışındaki sinemalarda yerini aldı. Ayrıca Kasım ayının sonunda Netflix'te tüm dünyada gösterime sunulacak. Sinemalarda gösterilme nedeni ise yönetmenin filmini Akademi yarışına sokmak istemesi oluyor. Scorsese'yi Marvel konusunda destekleyen ve bu filmleri sinema deneyimi olarak görmeyen isimler arasında Francis Ford Coppola ve Ken Loach bulunuyor. Marvel cephesi ise yönetmenlerle çatışmaya girme konusunda geri planda kalmıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top