Hesabım
    Altın Portakal Ödüllü "Aşk, Büyü, Vs." Hakkında Yönetmen Ümit Ünal ile Sohbet Ettik!

    Bu söyleşi "Aşk, Büyü, vs." hakkındaki bazı sırları ele vermektedir...

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde öncelikle izleyiciden büyük bir ilgi gören ve olumlu eleştiriler alan Aşk, Büyü, Vs. hakkında, filmin yönetmeni Ümit Ünal ile sohbet gerçekleştirdik. "Aşk, Büyü, Vs."de başrolü Ece Dizdar ile birlikte paylaşan Selen Uçer, Altın Portakal'dan En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olurken film, SİYAD ödülünün ve Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olmuştu. İşte röportajımız...

    Özlem Yenilmez: “Aşk, Büyü, vs.” filmi üzerinde ne kadar zamandır çalışıyorsunuz? Ne kadar zamandır bu fikri hayata geçirmek aklınızda vardı?

    Ümit Ünal: Senaryonun yazımını da sayarsak iki yılı bulmuştur. Senaryo bittikten sonra, öncelikle Ece Dizdar ve Selen Uçer’e okuttum. Onlar çok beğendiler ve işin içerisinde olmak istediler. İlk okuma provaları geçen yıl Kasım'da başlamıştı.

    Ö.Y.: En başından beri Ece Dizdar ve Selen Uçer vardı projede o zaman.

    Ü.Ü.: Evet en başından beri onlar vardı. Yazarken de onları düşündüm. Onlar projeye dahil olduktan sonra bir finansman arayışı başladı. Önce kendim yapımcı olmak istiyordum ama gereken miktarı tam olarak toplayamadım, destek aramaya başladım. Sosyal medyada duyurular yaptım. Sonra Tayfur Aydın devreye girdi. Mimar Fuat Volkan'ın da desteğiyle gereken finansı topladık. Aslında kışın çekmek istiyordum, ama bütün bu süreç uzun sürdü ve ancak Haziran'da çekebildik.

    Ö.Y.: Filmin herkesin ortak çalışması, emeğiyle gönüllü olarak gerçekleştiğini söylemiştiniz. Nasıl bir çalışma sürdürüldü?

    Ü.Ü: 9 ve Ara’da da çok küçük bütçeyle yola çıkmış, ekiplerin gönüllü çalışması sayesinde filmleri hayata geçirebilmiştim. "Aşk, Büyü, vs." için de çalışanlar da ücret almadı, ya da sembolik ücretler aldılar. Görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi, sanat yönetmeni Elif Taşçıoğlu daha önce de çalıştığım, Ada’da yaşayan komşularım zaten. Filmin ekibi genelde arkadaşlarımız ve öğrencilerden oluştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top