Hesabım
    "Küçük Deniz Kızı"nın Prens Eric'i Jonah Hauer-King Oldu!

    The Little Mermaid, Prens Eric'ini buldu!

    Halle Bailey'nin başrolünde yer alacağı, Rob Marshall yönetmenliğindeki "The Little Mermaid" uyarlamasının Prens Eric'ini kimin canlandıracağı sonunda belli oldu! Uzun bir arayışın ardından Disney karaktere hayat vermesi için, Jonah Hauer-King ile anlaşmaya vardı.

    A Dog's Way Home, Postcards From London, Ashes In The Snow, Little Women, World on Fire gibi yapımların parlayan yıldızı İngiliz oyuncu Jonah Hauer-King, The Little Mermaid'in Prens Eric'i oldu. Bu rol için Disney uzun bir süredir arayış içerisinde bulunuyordu. Hauer-King'in rakipleri arasında Harry Styles, Christian NavarroCameron Cuffe gibi isimler yer alıyordu. Bu yarışı Jonah Hauer-King kazanmış oldu.

    Halle Bailey'in tartışmalı bir şekilde küçük deniz kızı Ariel olarak başrolüne yerleştiği The Little Mermaid'in orijinalinde Ariel, Prens Eric'i boğulmaktan kurtarıyordu ve bunun üzerine Prens'e aşık oluyordu. Eric ile evlenmek ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen Ariel bunun için bir insana dönüşmeye çalışmıştı. Disney'in bu konuda da düzeltmeler yapabileceği ve filme feminist bir atmosfer katabileceği düşünülüyor. Andersen masal klasiği olarak 1837 yılında ilk kez yayınlanan ve orijinal adı "The Little Mermaid" olan "Küçük Deniz Kızı" birçok kez çizgi film ve çizgi dizi olarak televizyon ve beyaz perdeye aktarılmıştı. Bunlardan en çok bilineni 1989 yapımı The Little Mermaid olmuştu. Bu filmin yönetmen koltuğuna John Musker ve Ron Clements geçmiş, film çizgi film klasikleri arasındaki yerini almıştı. Filmin yanı sıra 1990'lı yıllarda televizyonda çizgi dizi olarak gösterilen bir The Little Mermaid de bulunuyordu.

    Live-action uyarlaması olması planlanan Küçük Deniz Kızı'nın oyuncu kadrosunda Bailey ve Hauer-King'in yanı sıra Room, Wonder, Before I Wake, Predator, Good Boys gibi yapımların yükselen minik yıldızı Jacob Tremblay ile Crazy Rich Asians, Ocean's Eight, The Farewell gibi yapımlardaki performanslarıyla tanıdığımız ve Jumanji: The Next Level'da izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Awkwafina  bulunuyor. Tremblay filmde Ariel'in en yakın dostu Flounder'ı seslendirecekken, Awkwafina'nın martı Scuttle'ı seslendirmesi beklenenler arasında yer alıyor. Ayrıca bir dedikodu olarak Kral Triton'ı Javier Bardem'in; Ursula'yı ise Melissa McCarthy'nin; Sebastian'ın ise Daveed Diggs'in canlandırabileceği ortalıkta geziniyor. Ancak üç isimden de konu hakkında henüz doğrulama gelmedi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top