Hesabım
    Muhammed Ali'nin Hikayesi Engel Tanımadan Festival Yolculuğuna Çıkıyor!

    Engelli yüzme sporcusu Muhammed Ali'nin belgesel filmi, festivallere taşınıyor.

    Mavi Bisiklet filmiyle Altın Portakal'da En İyi Film Ödülü'nün sahibi olan Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken, bu kez Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle bir belgesel filme imza attı. İşitme ve yürüme engelli yüzme sporcusu Muhammed Ali'nin hikayesini anlatan belgesel, ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerindeki festivallerinde izleyici karşısına çıkmaya başlıyor.

    Geniş çevrelere ve farklı kültürlere ulaşarak, algılarda yaşanan engelleri aşmayı hedefleyen Muhammed Ali belgesel filmi, festival yolculuğuna başlıyor. Belgesel film, öncelikle Fransa'nın köklü festivallerinden biri olan Belfort Entrevues Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak ve 18-25 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması kategorisinde yarışacak. Bunun ardından ise belgesel, Yunanistan'da gerçekleştirilen 22. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali'nin Belgesel Film Bölümü'nde 30 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında yarışacak. Yönetmenler Ümit ve Nursen Köreken, açıklamalarında Muhammed Ali ile bir gazete haberi sayesinde tanıştıklarını ifade ettiler.

    Yönetmen Nursen Çetin Köreken, Muhammed Ali belgesel filmini şu sözlerle anlattı: "Muhammed Ali’nin ev, okul hayatının yanında havuzda yaşadıklarını ve hissettiklerini ‘engelli’ kavramını algılarımıza kabul ettiren sözde engelsiz tarafımıza göstermek amacıyla, çok geniş çevrelere ve farklı kültürlere ulaşarak, algılardaki ‘engel’leri aşmayı umuyoruz." Ümit Köreken ise şu sözleri sarf etti: "İnsanların küçücük şeylerden umutsuzluğa kapıldıkları, en ufak bir zorlukta pes ettikleri bir dönemde Muhammed Ali’nin gösterdiği azim, cesaret ve tutkunun bir çok insana ilham vermesini umuyoruz. Dünya prömiyerini Fransa’nın önemli festivallerinden birinde yaptıktan sonra bu yıl ve önümüzdeki yıl dünyadaki farklı festivallerde olmaya devam edeceğiz."

    Belgesel filmin ülkemizdeki hangi festivallere katılım sağlayacağı henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top