Hesabım
    Joker'in Devamı Gelecek Olsaydı, Nasıl Olurdu?

    Todd Phillips, olasılıklar hakkında konuştu.

    Joaquin Phoenix'in başrolünü üstlendiği Joker filmiyle ilgili tartışmalar durmadan devam ediyor. Özellikle filmin hayranı olanlar, devamının gelmesi için uğraş veriyor. Ancak yönetmen Todd Phillips, bunun gerçekleşmeyeceğini belirtmişti. Şimdi ise olası bir devam filminin nasıl olacağını açıkladı.

    The Killing Joke çizgi romanından ilham alınan ve Gotham'ın fantastik dünyasından arındırılarak beyaz perdeye aktarılan Joker hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yönetmen Todd Phillips, verdiği bir röportajda, eğer Joker'in devamı gelirse bunun nasıl bir film olmayacağını anlattı. Bunun nedeni ise hayranların Joker'in sonunda Arkham'a yatmasıyla birlikte neler olabileceği konusunda tahmin yürütmesi oldu. Phillips şu sözleri sarf etti: "Joker (Clown Prince of Crime) hakkındaki film bu kadar vahşi ve çılgınca olmazdı. Joker ile bazı benzer tematik rezonansları olmak zorunda. Filmin altında yatanlar, önünde sonunda filmi bir arada tutan şeyler. Çoğu film ateş ediyor, Joker ise baruttan ibaret." 

    Dünya çapında 1 milyarın üzerinde izleyiciye ulaşan Joker'ın konusu ise şöyle: Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

    Joker filmi, DC Evreni'ne bağlı bulunmuyor. Yani DC'nin Joker'i hala Jared Leto olarak geçiyor. Ancak Leto'nun da geleceği tam olarak bilinmiyor. DC'nin sürekli olarak oyuncu değiştirmesi, akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.

    Joker, sinemalarda dönmeye devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top