Hesabım
    Sinema Klasikleri ve Gizli Hazineler Gezici Festival'de!

    25. Gezici Festival'de neler var?

    Bu yıl 25. yaşını kutlayacak olan Gezici Festival, 3 farklı şehirle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazır! Festivalin bu yılki programında sinema tarihinin klasik filmleri ve gizli hazineleri yer alacak. Unutulmaz bir sinema deneyimi yaşatma hedefiyle yola çıkan Gezici Festival, Ankara, Sinop ve Kastamonu'da sinemaseverleri ağırlayacak.

    25. kez gerçekleştirilecek olan Gezici Festival, bu yıl dünyaca ünlü olan ve ülkemiz için büyük değeri olan sinema klasiklerini festival kapsamında izleyicilerine sunacak. Ayrıca Amerikan sinemasının ırkçılığı konu alan iki klâsik filme de yer verilecek. Bu filmler arasında Muhsin Ertuğrul'un yıllarca kayıp olarak bilinen filmi Tamilla; San Francisco Sessiz Film Film Festivali, EYE Filmmuseum ve Rusya Devlet Sinema Arşivi Gosfilmofond ortaklığıyla restore edilen, Fridrikh Ermler’in son sessiz filmi İmparatorluk Kalıntısı; Pauline Frederick’in başrolünde bulunduğu Çatışan Arzular yer alıyor. Ayrıca Amerikan Büyükelçiliği'nin desteğiyle hazırlanan Siyah Perde: Sinema ve Irkçılık seçkisi altında Gecenin Sıcağında (In the Heat of the Night, 1967) ve Doğruyu Seç (Do the Right Thing, 1989) filmleri izlenecek.

    Modern sinemanın ilham verici örneklerini ve sinema sanatının klâsiklerini beyazperdede izleme fırsatı sunacak olan Gezici Festival bu yıl 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara'da,  6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da sinemaseverleri kucaklayacak. Dünya Sineması, Kısa İyidir, Çocuklar İçin, Türkiye Sineması, Sessiz Sinema gibi klâsikleşen bölümlerin yanı sıra 25. yıl için özel olarak programlanan, yeni, tematik film seçkilerine de Gezici Festival bünyesinde yer verecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top