Hesabım
    Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, Sinemaseverlerle Buluşuyor!

    Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, izleyicileriyle buluşmaya hazır.

    Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, bu yıl ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Ankara'da izleyicileriyle buluşacak olan Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali'nin direktörlüğünü belgesel fotoğrafçı Volkan Atılgan; program direktörlüğünü ise yönetmen Gülten Taranç üstleniyor.

    Farklı geçmişlerden, deneyimlerden ve kariyerlerden amatör ya da profesyonel kadın yönetmenlere sanatlarını icra edebilmeleri için etkileşim alanı sunmayı hedefleyen Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, kadın sinemacıların sessizliğini bozmak için bu yıl ilk kez gerçekleştiriliyor. Bu yıl dünya çapındaki festivallerde 100 filmden 23'ü kadın sinemacılar tarafından hayata geçirilirken, Hollywood'da bu oranın %4'e düştüğü görülüyor. Türkiye'de ise bu durum çok da yavaş ilerliyor. Her 10 yönetmenden 1'inin kadın olduğu ülkemizde, kadın sinemacılara destek amacıyla Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali düzenleniyor.

    Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra atölyeler, söyleşiler, gerçekleştirilecek ve seyirciler ile kadın sinemacılar bir araya getirilecek. Film gösterimleri sonrasında ekiplerle yapılacak söyleşiler aynı zamanda festivalin Youtube kanalından da izlenebilecek. Sinemazon'a özel olarak "Senaryo Yazım Özendirme Yarışması" düzenlenecek. Başvurular 31 Aralık'a kadar Sinemazon sitesi üzerinden yapılabilecek!

    1. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, 18 ile 22 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara'daki sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top