Hesabım
    Dexter Fletcher, Dracula'nın Uşağıyla İlgili Film Çekecek!

    Dexter Fletcher'ın yeni film projesi belli oldu.

    Son zamanlarda yaptığı başarılı biyografik filmlerle gündeme gelen yönetmen Dexter Fletcher, bu kez farklı bir temayla karşımıza çıkacak. Fletcher, Bram Stoker'ın Dracula eserinde yer alan bir karakteri odağına alan bir film çekecek. Bu karakter ise Dracula'nın uşağı Renfield olacak.

    Universal Stüdyoları'nın canavar filmleri projelerinden biri için Bohemian Rhapsody, Rocketman, Eddie The Eagle, Sunshine on Leith filmlerinin yönetmen koltuğuna oturan ve Sherlock Holmes 3'nin yönetmenliğini üstlenecek olan başarılı isim Dexter Fletcher ile anlaşma sağlandı. Yeni filmle birlikte Bram Stoker'ın klasik eserinde ve sinemaya aktarılan filmlerde Dracula'nın yardımcısı olarak bilinen Renfield'ın hikayesi beyaz perdeye taşınacak. Ayrıca The Walking Dead'in yaratıcı ismi Robert Kirkman da projede bulunuyor. Renfield'ın senaryosu, dünyaca ünlü animasyon serisi Rick & Morty'nin yazarlarından Ryan Ridley tarafından kaleme alındı. Yapımcı koltuğunda ise Skybound Entertainment'tan Robert Kirkman, David AlpertBryan Furst ve Sean Furst oturuyor.

    Orijinal Dracula romanında Reinfeld karakteri, Dracula'nın yardımcısı olmasının yanı sıra, hayal gördüğünü zannettiği için akıl hastanesinde tutulan biri olarak karşımıza çıkıyordu. Karakter, 1931 yılında çekilen filmde Dwight Frye tarafından canlandırılmış; 1992 yılında çekilen Bram Stoker's Dracula filminde karaktere Tom Waits hayat vermişti. Eva Green başrollü Penny Dreadful dizisinde ise Samuel Barnett, Renfield olarak karşımıza çıkmıştı.

    Universal Stüdyoları, klasik canavar filmlerini yeniden hayata geçirmeye devam ediyor. Renfield filmi de bunlardan biri olacak. Ayrıca son zamanlarda gündeme gelen The Invisible Man de bu projelerden biri olarak yerini alacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top