Hesabım
    Ben Affleck, "King Leopold's Ghost"u Yönetecek!

    Ben Affleck, yönetmenlik kariyerine yeni bir film ekliyor.

    Akademi ödüllü oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, yeni bir film projesine imzasını atacak. Affleck'in yeni film projesi, Adam Hochschild'ın "King Leopold's Ghost: Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa" isimli eserinden uyarlanarak beyaz perdeye aktarılacak.

    Gone Baby Gone, The Town, ArgoLive by Night gibi yapımların yönetmen koltuğunda bulunan başarılı oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, yönetmenlik kariyerine yeni bir film ekleyecek. Bu film ise Adam Hochschild'ın "King Leopold's Ghost: Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa" kitabından uyarlanacak ve King Leopold's Ghost adını taşıyacak. Aynı zamanda filmin yapımcılığını, son olarak The Irishman filmiyle ve Marvel hakkında yaptığı açıklamalarıyla gündeme oturan usta yönetmen Martin Scorsese üstlenecek.

    King Leopold's Ghost'un konusu ise şöyle biliniyor: Kitap, yaklaşık olarak 8 milyon insanın yaşamını yitirmesiyle bilinen insanlık tarihinin en korkunç deneyimlerinden birine dayanıyor. Avrupa ülkelerinin, Afrika'yı sömürge haline getirmek için arayış ve yarış içerisine girdiği dönemleri konu edinen kitapta, paralı askerlerden oluşan acımasız bir orduya sahip olan Belçika kralı II. Leopold sürdürdüğü stratejiyle dünyanın en zengin adamına dönüşmesi anlatılıyor. Filmde, cesur Kongo halkının II. Leopold'un onları zorla kendi için çalışması gibi yaptığı zulümlere karşı gelmesi konu edinilecek. Belçika kralı, ona karşı gelen herkese işkence ediyor ve öldürüyordur. Bu sırada siyahi bir Amerikan misyoneri, İngiliz bir araştırmacı gazeteci ve İrlandalı bir ajan bir araya gelecek, ilk insan hakları hareketinin temellerinin atılmasına yardımcı olacaktır.

    King Leopold's Ghost'un, başlarda diziye dönüştürülmesi planlanıyordu. Ancak sonunda filme uyarlanmasına karar verildi. Ben Affleck, ayrıca Pearl Street Films altında filme yapımcı olarak destek verecek. Filmin ne zaman hayata geçirileceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top