Hesabım
    Cannes Ödüllü "Beanpole"den Fragman Geldi!

    Rusya'nın Oscar adayı Beanpole'den fragman geldi.

    Kantemir Balagov'un imzasını taşıyan ve bu yıl Rusya'nın Oscar adayı olarak bilinen etkileyici dram filmi Beanpole'den yeni bir fragman paylaşıldı. Ülkemizde vizyona girecek olan film, !f İstanbul Film Festivali'nde gösterime sunulmuştu. Filmin fragmanında iki genç kadının çaresizliğine tanıklık ediyoruz.

    Beanpole, II. Dünya Savaşı’nın ardından hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışan iki kadının hikayesini konu ediyor. 1945 yılında yaşanan II. Dünya savaşı, birçok şehrin yıkılmasına, insanların fiziksel ve zihinsel olarak hasar almasına neden olur. Savaşın üzerinden ayların geçmesine rağmen, etkilerinin oldukça taze olduğu bu dönemde yaşayan Iya, cepheden dönen arkadaşı Masha ile birlikte hayatlarını yeniden inşa etmeye çalışır. Görüntü itibari ile diğer insanlardan ayrılan Iya, Masha’nın otoritesi altında yaşamaya başlar ve bu durum iki kadının ilişkilerinin farklı boyuta taşınmasına neden olur. Masha'nın sorunlarının çözümünü Iya'da araması ve onu bunun için zorlaması ise filmin çaresizliğine bir katman daha ekleyecektir.

    Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış kategorisinde FIPRESCI ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olan Uzun Kız, Asia Pasific Screed Awards, Stocholm Film Festivali gibi festivallerden ödülle dönmüştü. Savaşın kadınlar üzerindeki korkunç etkisini anlatan ve LGBTİ temasıyla olayları bambaşka bir noktaya götüren Uzun Kız'ın oyuncu kadrosunda Viktoria MiroshnichenkoVasilisa PerelyginaTimofey GlazkovAndrey Bykov gibi isimler bulunuyor.

    Uzun Kız, ülkemizdeki izleyicileriyle 6 Aralık'ta sinemalarda buluşmuş olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top