Hesabım
    Netflix, The Irishman İçin Özel Gösterim Düzenledi!

    The Irishman'i izlememiz için yalnızca 1 gün kaldı!

    Martin Scorsese'nin üzerinde yıllardır çalıştığı film projesi The Irishman geri sayımı devam ederken Netflix, film için özel bir gösterim düzenledi. Kanyon Cinemaximum'da gerçekleştirilen geceye birçok ünlü isim de katılım sağladı.

    Dünyaca ünlü online streaming platformu Netflix, The Irishman için özel bir gösterim düzenledi. Bu gösterime Abdullah Oğuz, Ali Sunal, Anta Toros, Bige Önal, Burak Deniz, Burcu Esmersoy, Cem Yılmaz, Çağlar Ertuğrul, Demet Akbağ, Doğa Rutkay & Kerimcan Kamal, Ezel Akay, Gani Müjde, Genco Erkal, Ketche, İlker İnanoğlu, İpek Bilgin, İpek Yazıcı, Kubilay Aka, Nebil Özgentürk, Neslihan Yeldan, Nevra Serezli, Selma Güneri, Umut Sezgin, Varol Yaşaroğlu, Yetkin Dikinciler gibi birçok ünlü isim katıldı.

    Steven Zaillian'ın "I Heard You Paint Houses" isimli kitabından uyarlanan The Irishman'in üzerinde usta yönetmen Martin Scorsese'nin 10 yıldır çalıştığı biliniyor. Gerçek bir olaydan alıntılanarak filme aktarılan The Irishman'in konusu ise şöyle: II. Dünya Savaşı'nın kıdemli askeri Frank Sheeran'a odaklanan ve 1975 yılında geçen hikayede organize suç çetesinin yaptıkları konu ediniliyor. Frank Sheeran, 20. yüzyılda birçok adı çıkmış ünlü isim için dolandırıcılık ve tetikçilik yapmıştır.  Organize suç çetesi ise 25'in üzerinde kişinin ölümünden sorumlu olan Sheeran'ın peşine düşer. Film, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşunu gözler önüne serecek. Film, hiçbir zaman cesedi bulunamayan Hoffa'nın hatırlanmasına neden olacak.

    Yurt dışında sınırlı sayıda önemli sinemada gösterime sunulan The Irishman'in başrolünde Robert De Niro ve Al Pacino'nun yanı sıra Joe Pesci yer alıyor. Ayrıca Anna PaquinJesse PlemonsHarvey KeitelStephen GrahamBobby Cannavale gibi birçok önemli isim filmde performans sergiliyor. Irishman'in süresi tam 3 saat 30 dakika olacak. Bu nedenle Scorsese'nin en uzun filmi de olmuş olacak. The Irishman'in yurt dışında gösterime sunulmasının nedeni, Scorsese'nin filmini Akademi Ödülleri'nde aday göstermek istemesi. Ülkemizde vizyona girememesinin nedeni ise, yeni gelen yasaya göre vizyona giren filmler en az 5-6 ay sonra Netflix gibi dijital platformlarda gösterime sunulabilecek. Bu durumda The Irishman'in ya aylar öncesinden vizyona girmesi ya da Netflix'te dünya prömiyerinden aylar sonra gösterime sunulması gerekiyordu.

    The Irishman, 27 Kasım Çarşamba günü Netflix'teki izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top