Hesabım
    Gezici Festival, Sinemaseverlerle Buluşmaya Başlıyor!

    25. Gezici Festival, başlıyor!

    Bu yıl 25. yaşını kutlayacak olan Gezici Festival, 3 farklı şehirle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazır! Ankara programına yarın başlayacak olan Gezici Festival, Ankara'nın ardından Sinop ve Kastamonu şehirlerinde sinema yolculuğuna çıkacak.

    Sinemayı, şehirden şehire izleyicilere taşıyan ve uzakları yakın eden Gezici Festivali 25. yaşını kutlamak üzere festival programına başlıyor. Sinema tarihinin klasik filmleri ve gizli hazinelerini seçkisi kapsamında gösterime sunacak olan Gezici Festival, Dünya Sineması, Kısa İyidir, Çocuk Filmleri, Canlı Müzik Eşliğinde Sessiz Filmler gibi klasik kategorilerinin yanı sıra tematik film seçkilerine yer verecek.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Sinema Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen 25. Gezici Festival kapsamında yer alan filmler arasında Marko Škop'un Oscar aday adayı Karlovy Vary ödüllü filmi Işık, Daha Fazla Işık; Cannes'da Altın Kamera ödülünün sahibi olan Annelerimiz; Cannes'da Belirli Bir Bakış kategorisinin ödüllü filmi Görünmez Yaşam; Romanyalı sinemacı Anca Damian imzalı Bir Köpeğin Fantastik Hikâyesi; Berlin Film Festivali'nde Uluslararası Af Örgütü ödülü alan Sıra Sende; South By Southwest Film Festivali ödüllü, Josephine Mackerras imzalı Alice; oyuncu Billie Piper'ın beyaz perdede yönetmenlik denemesi Ayrık OtlarıSandra Kogut'a Altın Portakal'dan ödül kazandıran Üç Yaz; Berlin Film Festivali ve İstanbul Film Festivali'nde gösterilen ve ödüllere layık görülen Sinek Kuşu; Altın Portakal'da En İyi Uluslararası Film ödülünün sahibi olan Zaman Her Şeyi Siler bulunuyor.

    Ayrıca Muhsin Ertuğrul'un yıllarca kayıp olarak bilinen filmi Tamilla; San Francisco Sessiz Film Film Festivali, EYE Filmmuseum ve Rusya Devlet Sinema Arşivi Gosfilmofond ortaklığıyla restore edilen, Fridrikh Ermler’in son sessiz filmi İmparatorluk Kalıntısı; Pauline Frederick’in başrolünde bulunduğu Çatışan Arzular yer alıyor. Ayrıca Amerikan Büyükelçiliği'nin desteğiyle hazırlanan Siyah Perde: Sinema ve Irkçılık seçkisi altında Gecenin Sıcağında (In the Heat of the Night, 1967) ve Doğruyu Seç (Do the Right Thing, 1989) filmleri Gezici Festival aracılığıyla sinemaseverlerle buluşacak

    Fatih Özgüven’in Seçtikleri: Terazi Filmleri kategorisi altında Luis Buñuel’in Tristana (1970) filmi, Carl Theodor Dreyer’in Söz (Ordet, 1955) filmi ve Louis Malle’in Saman Alevi (Le Feu Follet, 1963) filmi bulunuyorken, Amerikan Sineması'nda çığır açan kadın sinemacılardan Dorothy Arzner’in 1932 yapımı filmi Güle Oynaya Cehenneme Gidiyoruz'a (Merrily We Go To Hell), Ida Lupino’nun 1953 yapımı başyapıtı Otostopçu filmine (The Hitch-Hiker) ve Shirley Clarke’ın 1961 yapımı filmi Torbacı filmine (The Connection) yer verilecek. Tüm bunların yanı sıra Sanat Uzun, Hayat Kısa, Siyah Perde: Sinema ve Irkçılık, Türkiye Sineması 2019 programları da bulunuyor.

    Gezici Festival bu yıl 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara'da, 6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da sinemaseverleri kucaklayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top