Hesabım
    Taika Waititi, Hitler'i Canlandırdığı İçin Utandığını Söyledi!

    Jojo Rabbit ile ilgili Taika Waititi'den açıklama geldi.

    Toronto Film Festivali'nde İzleyici Ödülü'nün sahibi olan Jojo Rabbit'in hem yönetmenliğini, hem de başrollerinden birini üstlenen Taika Waititi, Adolf Hitler'i canlandırmasıyla ilgili konuştu. Performansıyla beğeni toplayan Waititi, Hitler'i canlandırırken utandığını belirtti.

    Scarlett Johansson ile birlikte Jojo Rabbit'in başrolünü paylaşan Taika Waititi, filmdeki rolü hakkında konuştu. Sette Hitler kılığında gezmenin utandırıcı olduğu belirten Waititi, şu sözleri sarf etti: "Bir çeşit utanç yaşadım. Bu büyük bir şey. O şekilde görünürken sürekli utanıyordum. Sete gittiğimde herkesten özür diliyordum. Sebepsiz yere böyle olmak zorlayıcıydı. Bir süre sonra kendinize neden bunu yaptığınızı soruyorsunuz. Fox Searchlight film sırasında bana şantaj yapıyordu. Ya çok daha büyük yıldızlarla anlaşacaktım ya da hayali Hitler'i ben canlandıracaktım. Ama günün sonunda büyük bir yıldız getirmenin hikayenin kalbine gölge düşüreceği gerçeğini ortaya çıkardı."

    Jojo Rabbit'in konusu ise şöyleydi: Hitler'in ordusunda yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Naif çocuk büyüyen faşist rejimin içinde kendine yer bulmaya çalışırken, tavsiyede bulunabilecek ve ona yardımcı olabilecek hayali arkadaşına başvursa da, başlarda evlerine sığındığı için nefret ettiği kızın da bir insan olduğunu görmeye başlar. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir...

    Jojo Rabbit'in oyuncu kadrosunda Marvel Sinematik Evreni'nin Black Widow'u olarak yoluna devam eden ve son olarak Adam Driver ile başrolünde yer aldığı Marriage Story ile gündeme gelen Scarlett Johansson'ın yanı sıra Thor: Ragnarok, Boy, What We Do In The Shadows gibi başarılı yapımlarla kendine hayran kitlesi yaratan Taika Waititi;  Leave No Trace'ten hatırladığımız Thomasin McKenzieThree Billboards Outside Ebbing Missouri'deki rolüyle Oscar ödülünün sahibi olan ünlü oyuncu Sam Rockwell; “Pitch Perfect” üçlemesi ve 2011 yapımı “Nedimeler” ile tanınan, son olarak Isn't It Romantic'te karşımıza çıkan başarılı komedi yıldızı Rebel Wilson, yönetmen Taika Waititi bu filmle birlikte ilk defa kamera karşısına geçen Roman Griffin Davis, usta oyuncu Stephen Merchant ve fenomen dizi Game of Thrones'un Theon Greyjoy’u olarak yıldızı parlayan oyuncu Alfie Allen gibi isimler yer alıyor.

    Film, 31 Ocak 2020'de ülkemizdeki izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top