Hesabım
    7. Kayseri Film Festivali, Kapılarını İzleyicilerine Açtı!

    Kayseri Film Festivali başladı!

    Bu yıl 7. kez hayata geçirilen Kayseri Film Festivali, dün gerçekleştirilen bir törenle sinemaseverleri ağırlamaya başladı. Talas Belediyesi ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle, Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından ve Kadir Turna direktörlüğünde gerçekleşen Kayseri Film Festivali açılış töreni, Kayseri Park Sinema Salonları'nda düzenlendi.

    7. Kayseri Film Festivali, Kayserili sinemaseverlerin ve davetlilerin katılımlarıyla dün gece açılışını yaptı. Derda Yasir Yenal'ın sunuculuğunu üstlendiği tören, Türk Sineması'na hizmet etmiş ve bu yıl aramızdan ayrılmış değerli isimlerin anılmasının ardından söz alan festival direktörü Kadir Turna festivalin açılış konuşması ile devam başladı.

    Bu yıl "Sinema; düşleri gerçek, gerçekleri düş yapar." sloganı ile yola çıkan Kayseri Film Festivali açılış töreni, yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu, yönetmen Müjgan Taner ve akademisyen-yönetmen Musa Ak’dan oluşan Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması jürisi ile yarışmada yer alan belgesellerin tanıtılması; yapımcı Bulut Reyhanoğlu, senarist ve yönetmen Vuslat Saraçoğlu ile oyuncu Emre Kızılırmak’tan oluşan Ulusal Kısa Kurmaca Film Yarışması jürisi ile yarışmada yer alan kısa filmlerin tanıtılmasıyla devam etti. Son olarak ise oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyuncu, senarist, yönetmen Görkem Yeltan, kurgu yönetmeni Mustafa Preşeva ile görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış'ın jüri üyesi olduğu Uzun Metraj Yarışma kategorisindeki filmlere yer verildi. Bu filmler arasında, Aidiyet, Dilsiz, Kovan, Saf, Peri, Kapan, Küçük Şeyler, Kızım Gibi Kokuyorsun, Omar ve Biz, Görülmüştür yapımları bulunuyor.

    Kayseri Film Festivali açılışını Kadir İnanırVahide PerçinTimur AcarErdal Beşikçioğlu ve Aybüke Pusat'ın başrolünde bulunduğu "Kapı" filmiyle yaptı. 28 Kasım'da başlangıcını yapan festival, 1 Aralık tarihinde sona erecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top