Hesabım
    Apple TV+ Filmi "The Banker" Bir Skandala Evrildi!

    The Banker cephesinde neler oluyor?

    Apple TV+'ın en çok yatırım yaptığı film projelerinden biri olan Samuel L. Jackson ve Anthony Mackie başrollü "The Banker", büyük bir tartışma yarattı. 1950'li yıllarda iki Afrikalı Amerikalı vatandaşın, dönemin ırkçı politikalarına karşı girişimci ruhlarını korumalarını konu edinen The Banker cephesinde geçtiğimiz günlerde taciz skandalı ortaya çıkmıştı. Bunun ardından ise filmdeki ana karakterlerden biri olan Bernard Garrett'ın kızı Cynthia Garrett, ailesinin bu duruma sessiz kalmayacağını açıklamış ve Apple TV+, filmin prömiyerini iptal etmişti.

    The Banker, Apple TV+'ın ödül dönemi kampanyasına dahil edilecek filmleri arasında yer alıyordu. Film, Kasım'ın 21'inde AFI Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak ve ödül sezonunu açmış olacaktı. Ancak Apple, birdenbire filmini festivalden çekti; birkaç gün sonra ise platformdaki yayın tarihi olan 6 Aralık'ı iptal etti. Nedeni ise bir süre sonra ortaya çıktı. Bernard Garrett Jr., filmin yapımcılarından biri olarak yerini alıyordu ve üvey kız kardeşleri Cynthia Garrett ve Sheila Garrett, onun hakkında bir skandalı açıklamıştı. Bunun yanı sıra filmin hikayesinde birçok yalan bilginin yer aldığını söylüyorlardı. Filmde Cynthia ve Sheila'nın annesi Eunice'e yer veriliyordu, ancak bu hikaye pek de doğru yansıtılmamıştı.

    Bernard Garrett Jr., babasının ölümünün ardından hikayelerini Romulus Entertainment'a satmıştı ve böylece yalnızca ortak yapımcı sıfatıyla filme yer alma hakkını elde etmişti. Cynthia Garrett, öncelikle sosyal medya üzerinden Garrett Jr.'ın Sheila'yı ve kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını açıkladı. Ardından anne ve babalarının hayat hikayelerini çalıp yanlış bir şekilde kullandığını belirtti. Garrett Jr. ise bir açıklama yaparak öncelikle ortak yapımcılıktan çekilmiş, sonra da taciz suçlamalarına yanıt vermişti. Taciz suçlamalarının kendisinin 15 yaşında olduğu dönemde yapıldığını belirten Garrett Jr., Cynthia ve Sheila'nın annesinin babalarını aldattığını öğrendiğini ve kızların bu nedenle ayrılıktan Garrett Jr.'ı suçladıkları için bu şekilde konuştuklarını ifade etti. Cynthia, iki kez babalarına hayat hikayelerini film yapmayı önermiş, ancak reddedilmişti.

    The Banker'ın yayınlanma tarihi şimdilik askıya alınmış gibi görünüyor. Böylece film bir pazarlama skandalına dönüşmüş bulunuyor. Apple TV+'ın kararının ileride değişip değişeyeceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top