Hesabım
    Martin Scorsese, "The Irishman"in Neden Bir Dizi Olamayacağını Anlattı

    The Irishman tartışmaları devam ediyor.

    Robert De Niro ve Al Pacino'nun başrolünde yer aldığı yeni Martin Scorsese filmi The Irishman, süresi nedeniyle gündemden düşmek bilmiyor. Netflix izleyicileri, dijital platformun eğlenceli film ve dizilerinden gelen alışkanlığı The Irishman'de de sürdürmek istiyor ve bu nedenle filmi 4 bölüme ayırarak mini dizi şeklinde izlemeye çalışıyor. Bu sırada Martin Scorsese açıklama yaparak The Irishman'in asla bir dizi olamayacağını açıkladı.

    Martin Scorsese'nin yıllardır üzerinde çalıştığı, ancak şirketler tarafından filmi hayat geçirilmesi konusunda çeşitli engellere tabi tutulan The Irishman filmi sonunda Netflix'teki yerini aldı. Ancak beraberinde de tartışmalar getirdi. Filmin süresinin 3 buçuk saat olması, izleyicilerin ev ortamında The Irishman'i izlemesini zorlu hale getirdi. Bu durumda izleyiciler de farklı yollara başvurmak zorunda kaldı. Çoğu mecra, The Irishman'i 4 bölüme ayırarak mini dizi halinde izlemeyi tavsiye etti. Bunun üzerine filme imzasını atan usta isim Martin Scorsese açıklama yaptı ve şu sözleri sarf etti: "Bunun uzun bir hikaye olduğunu iki sezonun üzerinde devam edebileceğini söyleyebilirsiniz. Bazılarının bundan bahsettiğini duydum. Kesinlikle hayır. Bunu hiç düşünmedim bile. Çünkü bu filmdeki asıl nokta, yoğunlaştırılmış detaylarında. Sonuna kadar giderek artan bir etkisi var. Bunun anlamı, başından sonuna tek oturuşta izlemeniz gerektiği. Dizi fikri harika. Karakterleri geliştirebilir, dünyaların yeniden yaratabilirsiniz. Ama bu durum The Irishman için doğru olmaz."

    Sinemaseverlerin büyük ilgisini ve beğenisi toplayan The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor.

    The Irishman, Netflix'teki izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top