Hesabım
    Avengers: Endgame'de Tony Stark'ın Kızı Robot muydu?

    Tabii ki değildi.

    Avengers: Endgame, Marvel Sinematik Evreni'nin bir dönemini kapatıp yenisini getirirken, hayranların akıllarındaki soru işaretleri varlığını uzun süredir koruyor. Bu kez de gündeme, Robert Downey Jr.'ın hayat verdiği Tony Stark'ın kızı Morgan Stark gelmiş bulunuyor. Kesinlikle çılgın işi bu teorinin doğru olmadığını biliyoruz, ancak bu durum şaşırtıcı olmasını engellemiyor.

    Avengers: Endgame'de Tony ve Pepper'ın bir kızlarının olduğunu görüyoruz. Thanos'un insanlığın çoğunluğunu yok etmesinin ardından yıllar geçmiş ve Iron Man'imiz sonunda tam olarak bir aile babası olmuştur. Filmde Tony ve Pepper'ın küçük kızları Morgan, babasına çok bağlı olarak betimlenmişti. Aralarındaki bağı kanıtlamak için de Morgan, babasına onu 3000 kere sevdiğini söylüyordu. Bugüne kadar hayranların akıllarından çıkmayan bu replik, belli ki bir izleyicinin kafasında çok daha farklı soru işaretlerine neden olmuş. Bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımına göre kız kardeşi, Morgan'ın bir robot olduğunu düşünüyor. Tony kendine ait bir robot çocuk yapar. Bu teori Pepper'ın Morgan ile ilgilenmemesini de kanıtlıyordur. "3000 kez seni seviyorum" dediğinde ise aslında aslında 3000 ILU Morgan'ın robot modelidir. Tony, Captain America'ya ve Black Widow'a kızını söylediğinde ikisinin de üzgün şekilde bakmasının nedeni Tony'nin aklını kaçırmış olduğunu düşünmeleridir.

    Bu teorinin yalanlanabileceğini söyleyebiliriz. Çünkü eğer sahneler kesilmemiş olsaydı, Morgan Stark'ın büyümüş halini görecektik. Katherine Langford'un canlandırmış olduğu Morgan, babasının gelecek görüsünde yer alacaktı. Tony, Thanos'u yenmek üzereyken parmağını şıklattığında bu sahne devreye girecekti.

    Çeşitli popüler sinema filmleri ve dizilerinde buna benzer teorilerin sürekli olarak üretildiğini biliyoruz. Friends'de Phoebe'nin şizofren olduğunu ve arkadaşlarının onun hayal ürünü olduğu; Harry Potter serisinde Harry'nin teyzesi ve eniştesinin evinden asla kurtulmayan bir çocuk olup her şeyi hayal ettiği gibi teorileri duymaya devam ediyoruz. Ancak hiçbirinin doğruluk payının olamayacağı gibi, hayal gücü var oldukça farklı yorumların her daim var olacağını da biliyoruz.

    Avengers: Endgame ile birlikte Tony Stark, Natasha Romanoff ve Steve Rogers'a veda ettik. Marvel Sinematik Evreni'nin 4. evresi ise yeni ve eski kahramanlarla birlikte devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top