Hesabım
    Sinemazon "Senaryo Yazım Özendirme" Başvuruları Devam Ediyor!

    Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, ilk kez bu yıl düzenlenecek.

    Bu yıl ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Sinemazon Kadın Yönetmenler Festivali "Senaryo Yazım Özendirme" başvuruları başlamış bulunuyor. Direktörlüğünü belgesel fotoğrafçı Volkan Atılgan'ın; program direktörlüğünü ise yönetmen Gülten Taranç'ın üslendiği festival, katılımcılarını beklemeye devam ediyor!

    Senaryo Yazım Özendirme yarışması sonucunda değerlendirilen projelerden biri Kısa Film Senaryo Yazım Özendirme Ödülü'nün sahibi olacak. Bu ödül ile genç kadın sinema öğrencilerinin üretimine katkıda bulunulması hedefleniyor. Senaryoların konusunun Ankara'da geçmesi ve insan hakları ihlallerini merkezine alması gerekiyor. Senaryo Yazım Özendirme yarışmasına başvuru yapan projeler, Yaşar Üniversitesi Sinema TV bölüm başkanı Doç. Dr. Sevcan Sönmez, Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarım ve Yönetmenliği Anasanat Dalı öğretim üyesi Dilaver Bayındır, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Berceste Gülçin Özdemir ve sinema yazarı Duygu Kocabaylıoğlu’dan oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

    Festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra atölyeler, söyleşiler, gerçekleştirilecek ve seyirciler ile kadın sinemacılar bir araya getirilecek. Film gösterimleri sonrasında ekiplerle yapılacak söyleşiler aynı zamanda festivalin Youtube kanalından da izlenebilecek. Sinemazon'a özel olarak "Senaryo Yazım Özendirme Yarışması" düzenlenecek. Başvurular 31 Aralık'a kadar Sinemazon sitesi üzerinden yapılabilecek!

    1. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali, 18 ile 22 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara'daki sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top