Hesabım
    "Alita: Battle Angel"a Devam Filmi Gelecek mi?

    Yapımcı Jon Landau, olası devam filmi hakkında konuştu.

    James Cameron ve Robert Rodriguez'in imzasını taşıyan aksiyon ve bilim kurgu türündeki "Alita: Battle Angel"a devam filminin gelip gelmeyeceği bir süredir akılları kurcalıyordu. Film, 20th Century Fox'un tüm iplerini Disney'in eline vermesinden önceki son filmi olarak kayıtlara geçmişti. Pekiyi Disney, Alita'nın devam filmini çekecek mi?

    Rosa Salazar'ın başrolünde yer aldığı Alita: Battle Angel, gişede çok iyi bir başarı yakalayamasa da, kendi hayran kitlesini yaratabilecek kadar başarılı bir film olmuştu. Dünya çapında 404 milyon dolarlık gişe hasılatı getiren film, bir mangadan uyarlanmıştı. Fox'un tek başına hayat geçirdiği son film olan Alita: Battle Angel'ı Disney'in devam ettirip ettirmeyeceği ise büyük bir merak konusu halini aldı. Disney, Fox'un geçtiğimiz yıllarda şirkete yaptığı zararları telafi etmeye çalışırken birçok projeyi iptal etmiş ya da prodüksiyonlarını durdurmuştu. Alita'nın yapımcısı Jon Landau, hayranların devam filmi istediğini dile getirdi. Landau, hayranların bu dileğinin Disney'in kulağına gideceğinden emin olmak istediğini ifade etti.

    Alita: Battle Angel'ın sonu, devam filmine yol açması için açık bırakılmıştı. Filmin sonunda Edward Norton'ın Nova isimli bir kötü ile karşımıza çıktığını görmüştük. Norton'ın karakteri, olası bir devam filminde ana kötü olarak yer alacak. Jon Landau, filmde çalışanların bir devam filmi çekilebileceğinin farkında olarak ekipte yer aldıklarını belirtti ve şu sözleri sarf etti: "Jim (James Cameron) bizi bir noktada yönetirken, aklında özellikle nereye gidebileceğimizi belirten iki ek hikaye bulunuyordu." 

    Alita: Battle Angel'ın konusu ise şöyleydi: Alita (Rosa Salazar), kim olduğunu veya nereden geldiğini bilmediği bir halde, tanımadığı bir gelecekte uyanır. Şefkatli bir doktor olan Ido (Christoph Waltz) onu yanına alır ve cyborg görüntüsünün altında olağanüstü bir geçmişe sahip genç bir kadının kalbi ve ruhu olduğunu fark eder. Alita, yeni hayatına alışmaya çalışırken, Doktor Ido da onu gizemli geçmişinden korumaya çalışır. Yeni arkadaşı Hugo (Keean Johnson) ise Alita’nın geçmişini hatırlaması için, anılarını tetiklemesine yardımcı olmak ister. Bu sırada şehri yöneten tehlikeli ve yozlaşmış güçler Alita’nın peşine düşer. Eşi benzeri görülmemiş dövüş yeteneklerine sahip olduğunu fark eden Alita, geçmişine dair bir ipucu elde eder. Tehlikeli insanlarla karşı karşıya olan Alita, arkadaşlarının, ailesinin ve dünyasının kurtarılmasında kilit rol oynayacaktır.

    Jon Landau, her ne kadar Disney'e çağrıda bulunsa da Alita: Battle Angel'ın devamının gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top