Hesabım
    "Kızım Gibi Kokuyorsun"a Varşova'dan Ödül Geldi!

    Kızım Gibi Kokuyorsun, Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivali'nde ödüle layık görüldü.

    Dünya prömiyerini Şangay Film Festivali'nde gerçekleştiren yerli film Kızım Gibi Kokuyorsun, festival yolculuğuna devam ediyor. Olgun Özdemir'in yönetmen koltuğuna oturduğu Kızım Gibi Kokuyorsun, bu kez Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivali'ne katıldı ve iki ödülün birden sahibi oldu.

    Varşova'da gerçekleştirilen Doğu Avrupa Uluslararası Film Festivali'nin ödüllü filmleri belli oldu. 30 Kasım akşamı gerçekleştirilen tören ile ödül alan filmler arasında Kızım Gibi Kokuyorsun da bulunuyordu. Film, Doğu Avrupa Film Festivali'nden Çağlar Ertuğrul ile En İyi Erkek Oyuncu; Semih Gülcüoğlu ile ise En İyi Kurgu ödüllerinin sahibi oldu. Oyuncu kadrosunda  Clemence VerniauÇağlar ErtuğrulYılşen ÖzdemirŞerif SezerEsin CivangilTolga GüleçDeniz ArnaMuhammed CangörenFehmi Karaaslan gibi isimlerin yer aldığı Kızım Gibi Kokuyorsun, 7 Aralık'ta sona erecek olan Milan Uluslararası Film Festivali'nde ve 12 ile 19 Aralık tarihleri arasında Hindistan'ın prestijli festivallerinden biri olan 17.Chennai Uluslararası Film Festivali seçkisinde yerini alacak.

    Olgun Özdemir yönetmenliğindeki Kızım Gibi Kokuyorsun'un konusu ise şöyle: Yaşanan bir trajedinin ardından yolları kesişen Beatrice, Hevi ve İbrahim’in hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Beatrice, büyük bir acı içindedir. Beatrice, 14 Temmuz 2016’da gerçekleşen Nice’deki Işid saldırısında, tüm ailesini kaybetmiştir. Ailesinin kaybı ile başa çıkmaya çalışan genç kadın, babasının vasiyetini yerine getirmeyi kendisine görev edinir. Beatrice, babasının vesiyeti üzerine, ailesinin cenazesini yıllar önce göç ettiklleri Antakya Vakıflı Ermeni köyüne götürmek üzere yola koyulur. Antakya’ya ulaştığında Samandağ’da bir motele yerleşen Beatrice, burada kendisi gibi örgütten mustarip olan Suriyeli Hevi ile tatil için ülkesine gelen İbrahim ile tanışır. Birbirlerinin hayatına dokunan Beatrice, Hevi ve İbrahim, aralarından birinin kayıp yakınını bulmak için birlikte harekete geçer.

    Kızım Gibi Kokuyorsun'un vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top