Hesabım
    Berlin Film Festivali'den Helen Mirren'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü!

    Oscar Ödüllü oyuncu Helen Mirren, Berlin Film Festivali tarafından onurlandırılacak

    İngiltere'nin en önemli aktrislerinden, sinema ve tiyatroda önemli işlere imza atan, Oscar Ödülü sahibi Helen Mirren, 2020 Berlin Film Festivali'nden Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacak. Festival komitesinin duyurduğu habere göre, Helen Mirren ödülüne 27 Şubat 2020 tarihinde kavuşacak.

    Emmy, Bafta, Altın Küre gibi organizasyonlarda sayısız ödülü ve adaylığı bulunan Mirren'in Akademi Ödülleri'nde de 4 adaylığı ve 1 ödülü bulunuyor. 2006 yılında, Stephen Frears yönetimindeki The Queen filminde Kraliçe II. Elizabeth'e hayat veren oyuncu, Oscar'ı bu performansıyla kazanmıştı. The Madness of King George, Gosford Park ve The Last Station performanslarıyla da öne çıkan oyuncu, aksiyondan drama, komediden romantizme, her rolün üstesinden gelmeyi başardı.

    Berlin Film Festivali, Helen Mirren için bir de retrospektif seçkisi hazırladı. The Queen, The Long Good Friday, The Cook, the Thief, His Wife & Her LoverThe Last Station ve The Good Liar filmleri, Berlin'de sinemaseverlerle buluşacak. 

    Berlin Film Festivali Direktörü Mariette Rissenbeek, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Helen Mirren, güçlü portreleri, her zaman etkileyici bir şekilde bize sundu. Komplike karakterlerin yorumlanmasında da bizi şaşırtmayı daima başarmıştır. Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü ona vermek bizim için büyük bir zevk olacak." sözlerini kullandı. 

    Mirren, tiyatro ve drama alanındaki başarılarına ve ödüllerine, 2003 yılında İngiltere tarafından layık görüldüğü Dame Commander of the Order of the British Empire nişanını da eklemişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top