Hesabım
    Gezici Festival Yolculuğuna Sinop'ta Devam Ediyor!

    25. Gezici Festival, yarından itibaren Sinop'taki sinemaseverlerle buluşuyor.

    Yolculuğuna Ankara'da başlayan Gezici Festival, sinemaseverlerle yarından itibaren Sinop buluşacak. Ankara Sinema Derneği’nin T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği ve 25. yılını kutlayan Gezici Festival'in Ankara ayağı bugün sona eriyor.

    25. yılını kutlayan Gezici Festival yarından itibaren, ABD Büyükelçiliği, Sinop Belediyesi ve Telvin Sanat Akademi’nin katkılarıyla Sinop'taki sinemalarda festival filmlerini izleyicilerle buluşturacak. 29 Kasım'da Ankara ayağına başlanan Gezici Festival, 6 Aralık ile 8 Aralık arasında Sinop'ta gerçekleştirilecek. Festivalin Sinop'taki açılış filmi Özkan Yılmaz'ın Soluk filmi olacak. Başrollerinde Uğur PolatEmrullah Çakay ve Aslı İnandık'ın yer aldığı Soluk filmi, prömiyerini Altın Portakal'da yapmıştı.

    Gezici Festival'in Sinop programında Luis Bunuel imzalı Tristana, Emin Alper imzalı ödüllü film Kız Kardeşler, Kıvanç Sezer'in ödüllü filmi Küçük Şeyler, Tribeca'dan ülkemizde ödül getiren Nuh Tepesi, Boğaziçi'den En İyi Film ödülü alan Aidiyet, Altın Portakal'da ödülleri toplayan Bozkır gibi filmler bulunuyor.

    Bu yıl 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında Ankara'daki gösterimlerini yapan 25. Gezici Festival, 6-8 Aralık’ta Sinop’ta ve 9-12 Aralık’ta Kastamonu’da sinemaseverleri kucaklayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top