Hesabım
    Disney'in "Mulan" Filminden Fragman Geldi!

    Daha önce animasyon olarak izlediğimiz Mulan'ın yeni uyarlamasının fragmanı yayınlandı..

    Disney'in orijinal animasyondan live-action olarak sinemaya uyarladığı Mulan'dan fragman paylaşıldı. Niki Caro yönetmenliğindeki filmden paylaşılan fragmanda, hikayeye sadık kalındığı görülüyor ve Mulan, erkek kılığında orduya katılıyor. Bunun yanında Mulan filminin aksiyonu bol bir uyarlamasının yapıldığını da fragmandan anlamak mümkün.

    Bir Çin efsanesi olan Hua Mulan'dan esinlenilerek ortaya çıkarılan kurgusal karakter Prenses Mulan'ın hikayesini anlatan filmin konusuna gelecek olursak: Kadınların yalnızca çocuk doğurmak ve eşini mutlu etmek için var olduğunun düşünüldüğü dönemde yaşayan Mulan, hiç mutlu değildir. Çin İmparatoru, her bir ailenin bir erkeğinin İmparatorluk Ordusu'nda görev yapması gerektiğine dair bir karar çıkartır. Hua Mulan, hasta olan babasının sağlığı için korktuğundan, onun yerine erkek kılığına girerek savaşa katılır. Hua Jun ismiyle, bir erkek olarak orduya katılan Mulan, içindeki inanç ve savaşçı ruhla bir mücadelenin içine girecektir. 

    Filmin yapımcılığını üstlenen Jason Reed, film hakkında daha evvel verdiği bir röportajda şu ifadelere yer verdi: "David Lean ya da Kurosawa'nın bu filmi nasıl çekebileceğini düşündük ve kendimizi ona göre hazırladık". Bu sözler, filmin ne kadar iddalı olduğunun da kanıtı. Mulan'ın başlıca rollerinde  Liu YifeiDonnie YenJason Scott LeeUtkarsh AmbudkarRon YuanTzi MaRosalind ChaoCheng Pei-PeiNelson LeeGong LiJet LiYoson An gibi isimler yer alıyor.

    Mulan, ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Nisan 2020 tarihinde  buluşacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top