Hesabım
    Disney, Bir Yılda 10 Milyar Doları Geçerek Tarihe Kazındı!

    Disney şirketi, tarihe bir yıldaki rekor kazancıyla kazındı.

    Disney, Marvel ve Fox ile yaptığı işbirliğiyle birlikte 2019 yılı boyunca kazancını katlamış gibi görünüyor. Böylelikle Disney, şirketler arasında tarih boyunca gelmiş geçmiş en yüksek hasılatı bu yıl elde etmiş oldu. Yılın en çok gişe hasılatı yapan filmlerinden Avengers: EndgameFrozen II ve Aladdin'in Disney'in bünyesinde yer almasının bu konuda büyük bir etkisinin olduğu açıkça görülüyor. Ayrıca Star Wars: The Rise of Skywalker için de şirketin büyük bir beklentisinin olduğu biliniyor.

    Disney, resmi olarak tarih boyunca en yüksek kazancı sağladığı yıla imza atmış bulunuyor. Toplamda 11.9 milyar dolarlık kazanç elde eden şirket, çizgi film uyarlamaları arasında ne çok Aladdin ve The Lion King sayesinde bu başarıyı elde etti. Aladdin 1.5 milyar dolar elde ederken, The Lion King 1.65 milyar dolarlık gişe hasılatına imza attı. Ayrıca Disney, Brie Larson'ı başrolüne alan, Marvel için kadın kahramanlar konusunda bir ilke imza atan Captain Marvel, Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü evresine geçiş yaptıran Avengers: Endgame ve yediden yetmişe herkesi hüzne boğan Oyuncak Hikayesi serisinin yeni filmi Toy Story 4 ile büyük hasılatlara ulaştı. Disney, yalnızca kendi bünyesindeki filmlerden bile 9.997 milyar dolar kazanırken, bir de işin içine 20th Century Fox'tan sağladığı kazanç girdi.

    Disney'in amacı, Fox'u Dark Phoenix gibi zarara neden olan filmlerin yol açtığı durumlardan kurtarmaktı. Şirket, bununla kalmayıp Fox'u ve kendini bir miktar kâra geçirdi. Böylece toplam kazancı 11.9 milyar dolar oldu.Tüm bunların yanı sıra 2019 yılı bitmeden yeni nesil Star Wars üçlemesinin son halkası Star Wars: The Rise of Skywalker vizyona girecek. Disney'in beklentilerine göre film, şirkete 1 milyar daha kazandırabilir. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top