Hesabım
    The Irishman'i İlk Haftasında Kaç Kişi İzledi?

    Netflix, The Irishman'in ilk hafta rakamlarını açıkladı..

    Yıllardır çekilmesi beklenen ve 27 Kasım'da sonunda kavuştuğumuz The Irishman, Altın Küre'de 5 adaylık kazandı ve Oscar için en iddialı film konumunda. Martin Scorsese imzalı mafya destanında, efsane oyuncular Al Pacino, Robert De Niro ve Joe Pesci de yine harika performanslar sergilediler. Herkes tarafından çok beğenilen ve başyapıt muamelesi gören film, son günlerde hakkında en çok konuşulan yapım konumunda ve Netflix, izlenme sayılarından memnun.

    İçerik yöneticisi Ted Sarandos, mafya dramasının ilk 28 günde 40 milyon eve ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi. Salı günü yapılan UBS Global TMT Konferansı'nda konuşan Sarandos, filmin ilk haftasında 26.4 milyon hanede izlendiğini açıkladı. Netflix'in üçüncü bir tarafça onaylanmayan kitle ölçümü, izleyiciyi bir filmin en az yüzde 70'ini izleyen biri olarak hesaba katıyor ve aynı hesabı kullanan farklı izleyicileri bu değerlere eklemiyor. Bunu da düşününce filmin izlenme sayısının belirlenenden çok daha fazla olduğunu hesaplamak güç değil. Böyle olunca, yıllar sonra gerçekleşen projeden dolayı herkesin mutlu olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Netflix'te daha önce Birdbox filmi ilk haftasında 45 milyon kişi tarafından izlenmişti. Daha popüler, aksiyon türünde ve süresi ortalama olan Birdbox'la kıyaslayınca, 3.5 saatlik bir mafya draması için, ilk haftasında 26.4 milyon izleyici sayısının başarılı olduğunu düşünebiliriz.

    Martin Scorsese'nin sendika başkanı Jimmy Hoffa ve mafya bağlantılarını anlatan film, Altın Küre'de en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi yardımcı erkek oyuncu dallarında adaylıkları kaptı. Akademi Ödülleri'nde de durumun çok farklı olmayacağı tahmin ediliyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top