Hesabım
    Brad Pitt, Truva Filminden Sonraki Değişim Sürecini Anlattı

    Yıldız oyuncu, Truva'dan sonra daha seçici olduğunu nedenleriyle anlattı..

    Bu yıl, Once Upon a Time...in Hollywood ve Ad Astra filmleriyle harika bir yıl geçiren, ağırlık verdiği yapımcılık çalışmalarına da devam eden Brad Pitt, Oscar tahminlerinde üst sıralarda yer alıyor. Son yıllarda daha iyi filmlerde oynayan ve daha seçici olan Pitt, bunun nedenlerini ve dönüm noktasını New York Times'a verdiği röportajında anlattı. Başarılı oyuncu, Truva filminden sonra bilinçli bir kariyer değişimine girdiğini açıkladı.

    Pitt, röportajda şu sözlere yer verdi; "“Truva’yı yapmak zorundaydım çünkü - sanırım şimdi hepsini söyleyebilirim - başka bir filmden çekildim ve sonra bir şeyler yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden de Truva'ya katıldım. Acı verici değildi ama filmin anlatım şeklinin hiç bana göre olmadığını anladım ve hata yaptığımı anladım. "Truva" hakkında ne demeye çalışıyorum? Ekranın ortasından çıkamadım. Bu beni hala deli ediyor."

    Yaptığı hatanın farkına varıp, kariyerine başka bir yol çizdiğini belirten Pitt, sözlerine şöyle devam etti; "David Fincher'la çalıştıktan sonra biraz şımarık hale geldim. Wolfgang Petersen hakkında kötü bir şey demiyorum. O harika bir yönetmen ve 'Das Boot' tüm zamanların en iyi filmlerinden biri. Fakat projenin bir yerinde Truva tamamen ticari bir şeye dönüştü. Klişe bir anlatımdı, işte kahraman bu! Gizem yoktu. O zamanlar, kesin bir karar verdim ve sadece kaliteli hikayelere yatırım yapacağım konusunda kendime bir söz verdim. Bu, arkasından gelen on yılı etkileyen bir krar oldu."

    Pitt bu kararından sonra çok iyi yönetmenlerle orijinal yapımlarda bir araya geldi. Alejandro González Iñárritu (Babel), Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford), Joel and Ethan Coen (Burn After Reading), Quentin Tarantino (Inglourious Basterds), ve Terrence Malick (The Tree of Life) bunlardan bazıları. Pitt, bu sene de iki harika yönetmenle iki büyük filmde oynadı ve yine orijinal fikirleri olan senaryolara sahiplerdi. Bu sayede oyuncu, büyük ihtimalle Oscar'a aday olacak ve belki de ödülü evine götürecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top