Hesabım
    25. Gezici Festival Sona Erdi!

    Gezici Festival, bu yılki yolculuğunu tamamladı.

    Bu yıl 25. yaşını kutlamış olan ve Ankara Sinema Derneği’nin, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği Gezici Festival, Ankara ile başladığı yolculuğunu Kastamonu durağıyla sona erdirdi. 14 gün boyunca sinemaseverlerle üç farklı şehirde buluşan 25. Gezici Festival, Dünya Sineması, Türkiye 2019, Kısa İyidir, Çocuk Filmleri ve Canlı Müzik Eşliğinde Sessiz Filmler bölümleri ve Fatih Özgüven’in Seçtikleri: Terazi Filmleri, Sanat Uzun Hayat Kısa, Siyah Perde: Sinema ve Irkçılık ve Amerikan Sineması’nın Kadın Öncüleri özel bölümleriyle izleyici karşısına çıkmıştı.

    29 Kasım'da yolculuğuna başlayan 25. Gezici Festival, 12 Aralık tarihinde sona erdi. Ankara, Sinop ve Kastamonu'daki izleyicileriyle buluşmuş olan Gezici Festival, Dünya Sineması kategorisinde yer alan Alice (Josephine Mackerras), Annelerimiz (Our Mothers, César Díaz), Ayrık Otları (Rare Beasts, Billie Piper), Bir Köpeğin Fantastik Hikâyesi (Marona’s Fantastic Tale, Anca Damian), Görünmez Yaşam (The Invisible of Eurídice Gusmão, Karim Aïnouz) Işık, Daha Fazla Işık (Let There Be Light, Marko Škop), Sıra Sende (Your Turn, Eliza Capai), Sinek Kuşu (House of Hummingbird, Bora Kim), Üç Yaz (Three Summers, Sandra Kogut), Zaman Her Şeyi Siler (They Say Nothing Stays The Same, Joe Odagiri) filmleriyle ve Türkiye Sineması seçkisinde bulunan  Aidiyet (Burak Çevik), Bozkır (Ali Özel), Kız Kardeşler (Emin Alper), Küçük Şeyler (Kıvanç Sezer) Nuh Tepesi (Cenk Ertürk), Soluk (Özkan Yılmaz) ve Şehitler (Köken Ergun) gibi filmlerle büyük ilgi topladı.

    Gezici Festival'de Fatih Özgüven eşliğinde Louis Malle’den Saman Alevi (Le Feu Follet, 1963); Carl Theodor Dreyer’den Söz (Ordet, 1955); Luis Buñuel’denTristana  (1971) filmleri izlendi ve izleyicilerle Ankara ile Sinop'ta sohbetler gerçekleştirildi. Muhsin Ertuğrul’un Ukrayna’da çektiği, yıllarca kayıp olduğu sanılan ancak geçtiğimiz yıl bir kopyası bulunan filmi Tamilla (1927), Ayşe Tütüncü ve Miray Eslek’in müziği eşliğinde izleyicilerle buluştu. Öncü kadın yönetmenlerin başyapıt filmleri, Behiç Ak afişleri sergisi, kısa film ve çocuklara özel film seçkisi de festival kapsamında yer alıyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top