Hesabım
    2. Dostluk Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

    Dostluk Kısa Film Festivali'nin sonuna gelindi.

    Ülkemiz için değeri büyük olan Aşık Veysel'in anısına gerçekleştirilen 2. Dostluk Kısa Film Festivali'nin ödülleri sahiplerine teslim edildi. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra bu yıl ilk kez verilen “Kızılay Dostluk Ödülü” ve Fono Film tarafından verilen "Teknik Destek Ödülü" de sahiplerini buldu.

    62 ülkeden 750 filmin başvurduğu, 50 kısa film ve 4 uzun metraj filmin 13-15 Aralık tarihleri arasında, Beyoğlu Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştuğu II. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri, Grand Pera'da gerçekleştirilen bir törenle sahiplerine teslim edildi. 15 Aralık Pazar akşamı yapılan törende ödül alan filmler ise şöyle:

    • Birincilik Ödülü: Pantor - Tahsin Özmen
    • İkincilik Ödülü: Peace Cemetary 85 -  Shahram Maslakhi
    • Üçüncülük Ödülü: Toprak - Onur Yağız
    • Kızılay Dostluk Ödülü: This Side, Other Side (Bu Taraf ve Karşı Taraf) - Lida Fazlı - İran
    • Teknik Destek Ödülü:  Barê Giran - Ağır Yük - Yılmaz Özdil
    • Dostluk Onur Ödülü: Gülsen Tuncer ve Mevlüt Koçak

    2. Dostluk Film Festivali'ne 60 ülkeden 750 film başvuru gerçekleştirdi. Festival filmleri, Beyoğlu Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde izleyicileriyle buluştu. Dostluk Film Festivali'nin ödül gecesine ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yılmaz, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, değerli Ozan Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu, Yönetmen Reis Çelik başkanlığında, oyuncu Feyyaz Duman, Yönetmen Vuslat Saraçoğlu, İranlı Yönetmen Nima Javidi ve Bosnalı Yönetmen Ado Hasanović’ten oluşan Festival Jürisi, Festival Direktörü Faysal Soysal, Festival Koordinatörü M. Lütfi Şen, Festivalin Danışmanı ve eski Antalya Film Festivali Başkanı  Elif Dağdeviren, Yönetmen İsmail Güneş ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Festival, bu yıl 13 ile 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top