Hesabım
    Randevu İstanbul'da Türk Sineması'nın İstanbul ile Randevusu Var

    22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, izleyicileriyle buluşmak için hazırlanıyor.

    Bu yıl 22. kez gerçekleştirilecek olan Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından hayata geçirilen festival, “Türk Sinemasına Bir Bakış”, “Çocuklarla Randevu” ve “Geleceğin Sinemacılarından Kısalar” bölümleri ile izleyicilerin karşısına çıkacak.

    Her yıl Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin "Türk Sineması'na Bir Bakış" kategorisi altında yılın en çok izlenen filmi olan ve tüm zamanların hasılat rekorunu kırdığı bilinen Mehmet Ada Öztekin imzalı "7. Koğuştaki Mucize"; Mahmut Fazıl Coşkun ve Ercan Kesal ortaklığında hayata geçirilen ödüllü yapım "Anons"; Mehmet Tanrısever imzalı “Bozkır: Kuşlara Bak Kuşlara”; Aytekin Birkon yönetmenliğindeki "Cinnet"; Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti yönetmenliğindeki ödüllü film "Sibel" izleyicileriyle buluşacak.

    "Çocuklarla Randevu" kategorisinde ise Ahmet Erdal’ın “Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi”, Kenan Öztürk’ün “Hapşuu”, Berk Tokay ile Haluk Can Dizdaroğlu’nun “Kral Şakir: Oyun Zamanı”, İsmail Fidan’ın “Rafadan Tayfa: Dehliz Macerası” ve Burhan Gün’ün “Renkli Balık Yeni Dünyalar Kâşifi” filmleri minik izleyicilerinin karşısına çıkacak. "Geleceğin Sinemacılarından Kısalar" bölümünde  genç sinemacıların hayallerini beyazperdeye aktaran ve yarışmadan yapım desteği ile post-prodüksiyon desteği alarak ödüllendirilen kısa filmler gösterime sunulacak.

    22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nin diğer kategorileri arasında Rus Uzun Metraj Kurmaca, Rus Kısa Metraj, Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Uzun Metraj Animasyon ve Ulusal Kısa Metraj yer alıyor. Festivalin bu yılki ülke sineması konuğu Rusya olacak. Etkinlikleri arasında Rus Sinema Sektörü Paneli ve Rus-Türk Sinema Sektörleri buluşması bulunan festivalde Rus Yapımcılar Birliği'nden birçok isim davetli olacak.

    22. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali 20 ile 26 Aralık tarihleri arasında İstanbul'daki izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top