Hesabım
    "Firestarter"da Fatih Akın'ın Yerini Keith Thomas Aldı

    Stephen King uyarlaması Firestarter ile ilgili yeni gelişmeler!

    Stephen King'in, bünyesinden en popüler korku filmlerini çıkarak Blumhouse bünyesinde uyarlanacak olan Firestarter'ın yönetmen koltuğu için değişikliğe gidildi. Geçtiğimiz yıl içerisinde, Firestarter'ı Fatih Akın'ın yöneteceği duyurulmuştu. Ancak anlaşmada yaşanan sorunlar sonrasında The Vigil'in yönetmeni Keith Thomas ile anlaşma sağlandı.

    Ülkemizde "Tepki" ismiyle çevrilen roman, pirokinetik güçlere sahip bir kızı ve devlet tarafından üzerinde yapılan deneyleri konu ediniyordu. Ateşi kontrol edebilme yeteneğine sahip olan genç kız, devletin gizli bir örgütü tarafından kaçırılıyor ve yeteneği bir silaha dönüştürülmek isteniyordu. Stephen King'in eserini senaryoya uyarlayacak olan isim Rectify ve Narcos: Mexico ile tanıdığımız Scott Teems olacak. Firestarter'ın yönetmenliğini In The Fade, Duvara KarşıSoul Kitchen gibi yapımların başarılı yönetmeni Fatih Akın'dan devralacak isim ise The Vigil'in yönetmeni Keith Thomas olacak.

    Firestarter, daha önce de beyaz perdeye uyarlanmıştı. 1984 yılında sinemaya aktarılan filmde Drew BarrymoreMartin SheenGeorge C. Scott, Art CarneyLouise FletcherHeather Locklear ve David Keith rol almıştı. Yeni uyarlamanın yapımcılığını A Beautiful Mind, Cinderella Man, Fringe, I Am Legend, Hancock gibi yapımlarda imzası bulunan Akiva Goldsman üstlenecek.

    Stephen King'in Firestarter kitabı, dünya çapında 350 milyon kopya satmıştı. Usta yazarın son zamanlarda It, Doctor Sleep, The Outsider, Pet Sematary, Mr. MercedesCastle Rock gibi eserleri uyarlandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top