Hesabım
    "Uçurtmayı Vurmasınlar"ın Usta Yönetmeni Tunç Başaran Yaşamını Yitirdi

    Tunç Başaran hayatını kaybetti.

    Ülkemizde en çok Uçurtmayı Vurmasınlar filmiyle tanınan ve filmleriyle ardında birçok eser bırakan Tunç Başaran, yaşamını yitirdi. Kanser tedavisi gördüğü bilinen usta yönetmen Başaran, doku kanserine yenik düştü.

    Uçurtmayı Vurmasınlar, Piano Piano Bacaksız, Sen de Gitme, Abuzer Kadayıf, Kaçıklık DiplomasıSinema Bir Mucizedir gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Tunç Başaran, bir süredir gördüğü tedavinin ardından solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Memduh Ün sayesinde sinema dünyasına adım attığı bilinen Başaran, Lütfi Ömer Akad, Halit Refiğ, Atıf Yılmaz, Ertem Göreç gibi Türkiye Sineması için büyük önem taşıyan isimlerle birlikte çalışarak farklı eserlere imzasını attı. Hayat Kavgası isimli filmle sinemaya adım atan, sonrasında da bir tiyatro oyunu olan Borusunu Öttüren'i beyaz perdeye uyarlayan Orhan Kemal ile birlikte sinemada adımlarını hızlandıran Başaran, seks filmlerinin revaçta olduğu bir dönemin ardından reklam sektörüne geçiş yaptı. Yıllarca ara verdiği sinema sektörüne bir süre sonra geri dönüş yapmıştı.

    Tunç Başaran, Uçurtmayı Vurmasınlar filmiyle İstanbul Film Festivali'nden En İyi Film ödülüne layık görülmüş, En İyi Yabancı Film kategorisinde Oscar aday adayı olmuştu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top