Hesabım
    "Birds of Prey", DC'nin İlk 18+ Filmi Olacak

    Birds of Prey, r-rated damgası aldı.

    Margot Robbie'nin başrolünde yer aldığı ve kadın kahramanları bünyesi toplayan "Birds of Prey"den yeni bir detay geldi. Söylenenlere göre, Türkçe adıyla Yırtıcı Kuşlar 18+ damgası aldı. Böylece DC'nin ilk r-rated filmi olma unvanını kazandı.

    Aslına bakılırsa DC'nin daha önce de bir 18+ filmi olmuştu. Todd Phillips yönetmenliğindeki Joaquin Phoenix'in başrollü Joker, DC çizgi romanlarından uyarlanan r-rated film olmuştu. Ancak Joker tam olarak DC Sinematik Evreni'nde yer almadığı için bu konuya dahil edilemedi. Şimdi ise bu evrenin ortasında yer alan Birds of Prey'in 18+ damgası aldığı öğrenildi. Amerika Sinema Filmi Derneği'nin kararı resmileşmiş oldu. Ancak bu durum pek de şaşırtıcı olmadı. DC'nin Marvel'a göre daha karanlık filmler yapmasına karşın, daha çocuksu filmleri ve dizileri olduğu biliniyordu. Şimdi ise Warner bunu düzelterek daha cesur kararlar veriyor.

    Çizgi romanlarda Harley Quinn'in hikayesi son derece vahşi anlatılıyordu. Suicide Squad'da biraz da olsa yansıtıldığı üzere Joker onu delirtmiş ve bu hale getirmişti. Dolayısıyla kullandığı dil argo olmalı ve yaptığı işler de pek akıl işi olmamalıydı. Suicide Squad'ın bunu çok iyi başaramadığı biliniyor. Ancak Birds of Prey'in daha ileri gittiği tahmin ediliyor. Tarantino'nun Pulp Fiction'ı ve Kurosawa'nın Rashomon'u,  Luc Besson'un klasikleşen filmi Leon,  Kubrick'in efsane filmi A Clockwork Orange gibi yapımlardan ilham alınarak sahneleri hayata geçirilen kadın başrollü Birds of Prey'in konusu ise şöyle: Yırtıcı Kuşlar, bir mafya babası tarafından kaçırılan genç bir kızın, kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediniyor. Harley Quinn, Gotham şehrinde suçla savaşan bir kanun savaşçısı olan Helena Bertinelli ve suçla savaşan bir aileden gelen yakın dövüş ustası Dinah Laurel güçlerini birleştirip, kaçırılan kızı kurtarmak için Black Mask’ karşı zorlu bir mücadeleye girişir.

    Birds of Prey, ülkemizdeki izleyicileriyle 7 Şubat 2020'de buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top